Çatıda yürekleri ağza getiren çalışma

Çatıda yürekleri ağza getiren çalışma
Aksaray’da hiçbir güvenlik önlemi olmadan 4 katlı binanın çatı katında çalışan inşaat işçileri yürekleri ağza getirdi. Metrelerce yüksekte canlarını hiçe sayarak çalışan işçiler, zaman zaman çatının ucuna kadar gelerek çalışmalarını sürdürdü.

Aksaraya'da, sabahın erken saatlerinde kameralara yansıyan görüntüler, vatandaşların da yüreğini ağzına getirdi. Saatlerce çalışan işçiler öğle saatlerinde mola verirken yine çatının üstünde oturarak içecek ihtiyaçlarını karşıladı. İşçiler, hiçbir iş güvenliği tedbir almadan çalışmalarını sürdürdü.

Gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen İsmail İpek (49) isimli vatandaş, işçilerin cambaz gibi ip üstünde oynadığını belirterek, “Aksaray'da inşaat sektöründe çalışan işçi arkadaşlarımızın iş güvenliği yok. Bu en büyük eksikliğimiz. Ne baret, ne emniyet kemeri, millet evinde çoluğuna çocuğuna rızk kazanmak için tabiri caizse cambaz gibi ipin üstünde oynamakta. Buna yetkililerin, bütün inşaat sektöründeki müteahhitlere, zorunluluk var ama uyan yok. Bunların takibi, takip edilmesi; şu anda arkamızdaki binanın çatısında çalışan arkadaşlarımız tabiri caizse ölümle burun buruna. Belki de akşama evine çocuğunun yanına gidip gidemeyeceğinin garantisi yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.