550 Kilometrelik Ralli Başlıyor

550 Kilometrelik Ralli Başlıyor
16-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Bodrum ve Gökova çevresinde Transanatolia Rally Raid kapsamında Rally Halikarnassos yarışı gerçekleşecek.

16-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Bodrum ve Gökova çevresinde Transanatolia Rally Raid kapsamında Rally Halikarnassos yarışı gerçekleşecek. Bodrum'dan başlayıp, Bodrum'da son bulacak yarışlarda motorsiklet, ATV-SSV ve 4x4 araçlarla katılımcılar toplamda 550 kilometre mesafe zorlu arazi koşullarında yarışacak.

Baja Anatolia ve TR Exrem tarafından düzenlenen Rally Halikarnassos, Bodrum Belediyesi, destekleriyle Bodrum ve Gökova çevresinde gerçekleştirilecek. Yarışlar 16 Kasım Perşembe günü, teknik kontrolün ardından seramonik start ile başlayacak. Bodrum merkezden hareketle 17 Kasım Cuma günü; Güvercinlik, Mumcular, Uyku Vadisi, Yalıçiftlik, 18 Kasım Cumartesi günü; Datça feribot hareketle Gökova çevresi ve 19 Kasım Pazar günü ise farklı bir parkur üzerinden Yalıçiflik, Mumcular ve Güvercinlik etapları tamamlanarak, 3 gün içerisinde ortalama 500 km. yol katedildikten sonra Bodrum merkezde son bulacak. Yarışlara 53 araçta 85 yarışmacı katılacak.

Yarışlarla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Transanatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, Rally Halikarnassos Rally Yarış Direktörü Orhan Çelen, TR Extrem yetkilisi Atilla Serttaş ve Çağdaş Global sorumlusu Dağlarca Çağlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Transanatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, şu bilgileri verdi: "Türkiye'ye bu tür yarışları daha çok sevdirmek adına hem amatörlerin, hem de profesyonellerin içinde yer alabileceği bir yarış konsepti ayarladık. Bu konseptin içinde Rally Halikarnassos'la karşınızdayız. Tek merkezde 3 veya 4 gün süren, toplam uzunluğu 500 kilometreden fazla olan ve arazi koşullarında arazi araçları ile yaptığımız bir yarış geliştirdik. Bugün Transanatolia ve TR Extrem ekibiyle beraber Bodrum Belediyesi ve Çağdaş Global'ın katkısı ve Kule Rock City'nin desteği ile Bodrum'da sizin karşınızdayız" dedi.

TR Extrem yetkilisi Atilla Serttaş ise "Bu Bodrum'da yaptığımız 5'inci organizasyon. Biz Transanatolia ve Baja ile birlikte bu organizasyonun Bodrum'a gelmesi için çok çaba gösterdik. Sonunda biraraya geldik ve bu organizasyonu gerçekleştiriyouz. Umarım Bodrum'un alternatif turizmine katkıda bulunacak rallinin ilk ayağı olacak" dedi.

Çağdaş Global sorumlusu Dağlarca Çağlar ise "Amacımız Bodrum'un tanıtımı, Bodrum'un turizmini 12 aya taşımak. Biz de bir Bodrum firması olarak buraya katkı sunacak her oganizasyona destek vermeye çalılşıyoruz" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da gerçek turizmin sadece Bodrum'da yapıldığını anlatarak şunları söyledi: "Türkiye'de ilçe bazında en fazla sanat, spor etkinlikleri Bodrum'da yapılıyor. Şimdi buna yenilerini ekliyoruz. Bu sporlar insanın adrenalin seviyesini yükselten sporlardır. Adı Halikarnassos olan bu yarışlara ev sahipliği yapacağız. Bu yarışlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Halikarnassos Rally Yarış Direktörü Orhan Çelen de yarışlara her türlü arazi aracının katılacağını belireterek yarış etapları ile ilgili harita üzerinden detaylı bilgiler verdi.

550 Kilometrelik Ralli Başlıyor

550 Kilometrelik Ralli Başlıyor

550 Kilometrelik Ralli Başlıyor

550 Kilometrelik Ralli Başlıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.