Çavuşoğlu: Afrin Operasyonu Mayıs'ta Biter, Irak'ta Sınır Ötesi Operasyon Olacak

Çavuşoğlu: Afrin Operasyonu Mayıs'ta Biter, Irak'ta Sınır Ötesi Operasyon Olacak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı harekatının Mayıs ayına kadar biteceğini duyurdu.Terör örgütü PKK'nın Irak'tan da temizlenmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Irak hükümetiyle PKK'ya karşı ortak oper.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı harekatının Mayıs ayına kadar biteceğini duyurdu.Terör örgütü PKK'nın Irak'tan da temizlenmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Irak hükümetiyle PKK'ya karşı ortak operasyon olacak, olmalı. Sınır ötesi operasyon, Irak'ta 12 Mayıs'ta yapılacak seçimden sonrası yapılabilir" dedi

"HAREKAT MAYIS AYINA KADAR SONLANACAK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin harekatının Mayıs ayına kadar sonlanacağını söyledi.

"IRAK'TA SINIR ÖTESİ OPERASYON OLACAK"

Çavuşoğlu, Irak'taki seçimlerden sonra terör örgütü PKK'ya yönelik Bağdat ile ortak sınır ötesi operasyon olacağını söyledi. Çavuşoğlu, ortak operasyon konusunda İbadi ile görüşüldüğünü belirtti.

AFRİN OPERASYONUNDA SON DURUM

TSK tarafından 20 Ocak'ta, Türkiye'nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 48'inci güne girildi. Genelkurmay Başkanlığı'nca terör örgütü hedeflerinin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekatın başından bu yana 115'i son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 55 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

156 BÖLGE KONTROL ALTINDA ALINDI

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 4'ü belde merkezi, 122'si köy, 30'u kritik nokta olmak üzere toplam 156 bölgeyi kontrol altına aldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.