Cep Telefonlarında Ötv 2 Katına Çıkarılabilecek

Cep Telefonlarında Ötv 2 Katına Çıkarılabilecek
13 Şubat tarihinde Meclis'e sunulan kanun teklifiyle kitap, gazete ve dergilerdeki KDV sıfırlanırken ithal cep telefonlarında yüzde 25 olan özel tüketim vergisi (ÖTV) kademelendirilebilecek ve yüzde 50'ye yükseltilmesinin önü açılıyor.

13 Şubat tarihinde Meclis'e sunulan kanun teklifiyle kitap, gazete ve dergilerdeki KDV sıfırlanırken ithal cep telefonlarında yüzde 25 olan özel tüketim vergisi (ÖTV) kademelendirilebilecek ve yüzde 50'ye yükseltilmesinin önü açılıyor. Bununla birlikte yüzde 25 vergi matrahının üst sınırı da hükümet tarafından dörtte birine kadar indirilebilecek veya dört katına kadar artırılabilecek.

ÖTV 2 KATINA ÇIKARILABİLECEK

"Yükseköğretim kurumları teşkilatı kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi" başlığıyla parlamentoya sunulan teklifin 9. maddesinde ÖTV kanunu için öngörülen değişiklik şu şekilde ifade edildi:

"6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12. maddesinin 2. fıkrasının (d) bendinde yer alan 'indirmeye, yüzde 25'e kadar artırmaya' ibaresi, "indirmeye, 8517.12.00.00.11 G.T.İ.P numaralı mallar için yüzde 50'ye, diğer mallar için yüzde 25'e kadar artırmaya; 8517.12.00.00.11 G.T.İ.P numaralı mallar için belirlenen oranlara esas özel tüketim vergisi matrahının alt ve üst sınırlarını dörtte birine kadar indirmeye, dört katına kadar artırmaya" şeklinde değiştirilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.