Chp “Ding-dong” Sesini Sordu

Chp “Ding-dong” Sesini Sordu
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'a, "Ankara-Konya seferini yapan hızlı trenlerde ve yolcu bekleme salonlarında anons...
-CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'a, "Ankara-Konya seferini yapan hızlı trenlerde ve yolcu bekleme salonlarında anons öncesi duyulan "Ding-dong" sesi ile ilgili olarak bazı yolcuların, "Bu ses, kiliselerdeki çan sesini hatırlatıyor. Kaldırılsın" diyerek şikayette bulundukları iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Tanrıkulu, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi ile, Ankara-Konya seferini yapan hızlı trenlerde yolcu bekleme salonlarında ki anons seslerinden rahatsız olan vatandaşın talebini gündeme taşıdı.

Tanrıkulu, "Ankara-Konya seferini yapan hızlı trenlerde ve yolcu bekleme salonlarında anons öncesi, "Ding-dong" sesi duyulup ardından anonsa geçilirken, bazı yolcuların, "Bu ses, kiliselerdeki çan sesini hatırlatıyor. Kaldırılsın" diyerek şikayette bulunduklarının bildirildiği, hattı işleten TCDD'nin talep üzerine sesi kaldırıp sadece insan sesi kullanmaya başladığı" haberlerini anımsattı.

Bu çerçevede Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti.

"Ankara-Konya seferini yapan hızlı trenlerde ve yolcu bekleme salonlarında anons öncesi duyulan "Ding-dong" sesi ile ilgili olarak bazı yolcuların, "Bu ses, kiliselerdeki çan sesini hatırlatıyor. Kaldırılsın" diyerek şikayette bulundukları iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu şikayet yazılı olarak mı yapılmıştır? Türkiye genelinde illere göre metro, havalimanı, hızlı tren vd. olmak üzere anons öncesi kullanılan zil seslerinden benzer şikayetler gerekçesiyle kaç tanesi uygulamadan kaldırılmıştır? Konu ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına şikayette bulunulmuş mudur? Bulunulmamışsa, TCDD, talep üzerine sesin kaldırılarak sadece insan sesinin kullanılması öncesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bilgi vermiş midir? 25 Ekim 2016 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç kilise bulunmaktadır?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.