Chp Grup Başkanvekili Özel: Hükümet Gülen Üzerinden Zarrab Pazarlığı Yapıyor

Chp Grup Başkanvekili Özel: Hükümet Gülen Üzerinden Zarrab Pazarlığı Yapıyor
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Fethullah Gülen terör örgütü ile ilgili yeni bir dosya ile ABD'ye giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarını...
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Fethullah Gülen terör örgütü ile ilgili yeni bir dosya ile ABD'ye giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarını değerlendirirken, "Sayın Bozdağ Amerika'da. Amerika'ya bu gidiş gelişler gülen ambalajı altında zarrab'ın Amerikan yargısının elinden kurtarılması çabası olduğu açıklığa kavuşmuştur. İdamı getireceğiz diyen, Gülen i getiremez. Bir ülkede idamı konuşursanız size o suçluyu iade etmezler. Etmesin diye idam diyorlar. Ama bir yandan da Gülen üzerinden Zarrab pazarlığı yapıyorlar" dedi.

Özel, CHP'nin basına kapalı olarak gerçekleşen toplantısında alınan kararları açıkladı. CHP'nin 12-13 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek istişare toplantısında alınacak kararları anlatan Özel şöyle dedi:

"Bugün Sayın Genel Başkanımızın katılımıyla kapalı grup toplantısı gerçekleştirdik Sayın vekillerimiz gündeme ilişkin değerlendirme yaptılar. Daha önce planlanan 12 -13 Kasım tarihinde CHP Ankara'da iki günlük çalışma toplantısı düzenleyecek. İlk gün akademisyenlerin, hukukçuların ve basın mensuplarının katkı sağlayacakları, sunum olacağı, parlamenter sistemin nasıl güçlendirileceği, anayasayı ve hukuku savunacağımız tartışacağımız ve CHP'nin özlediği ve savunduğu özgürlükçü çağdaş bir anayasayı konuşacağız."

Bugün Türkiye'nin çok zor dönemden geçtiğini belirten Özgür Özel, darbeden korunmanın tek yolunun hukuka sarılmak, demokrasi ve özgürlüklerle olabileceğini söyledi. Aksi durumda ise darbecilerin istediği bir ortamın yaratılacağına dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili şöyle devam etti:

-MHP TABANI RAHATSIZ-

"Mağduriyet hikayeleri çığ gibi büyüyor. Bir kişi suçu ispatlanana kadar suçsuz muamelesi görmeli. Ailesini, çocuklarını cezalandıran bu intikamcı anlayışın yarattığı mağdurların CHP tarafından dile getirilmesi kaçınılmaz. Toplantıda Cumhurbaşkanı ve başbakanın bize yönelik eleştirilerinin de tüm vekillerimiz kendi bölgelerinde ölçüyorlar. Ayrıca vekillerimiz Devlet Bahçeli'nin başkanlık ile ilgili ortaya koyduğu tutumun neredeyse hiç bir MHP'li taban tarafından benimsenmediğini dile getirdiler. Milletvekillerimiz, MHP nasıl bir başkasının planının parçası olabilir tepkilerinin tüm MHP tabanından duyulduğunu dile getirdiler kapalı toplantıda. Bu MHP" de büyük bir siyasi depremi tetikleyebilir. Arkadaşlarımız sahadaki milliyetçi seçmenin tepkisini ısrarla vurguladılar."

-MİLLETE BİZ ANLATIRIZ-

AK Parti'nin, başkanlık sistemi ile ilgili anayasa metnini gördükten sonra da değerlendirme yapacaklarını anlatan Özel, "Ama CHP Anayasa" nın ilk dört maddesinden asla taviz vermeyeceği gibi başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi, partili cumhurbaşkanı adı neyse, bugünkü anayasa dışı durumu anayasaya uydurmaya çalışan yaklaşıma şiddetle karşı çıkacak" diye konuştu. .

Cumhurbaşkanı'nın o ihtirası yüzünden yeni yapılacak anayasayı da yiyeceğini savunan Özgür Özel, "Devlet Beyin dikkatle düşünmesi gereken durum budur. Onlar millete anlatamaz ama biz millete kurduğumuz parlamentoyu, geliştirdiğimiz parlamenter sisteme sahip çıkmayı anlatırız" dedi.

-MORALİMİZ YÜKSELDİ-

Özel, son yapılan bir anketle ilgili de şunları söyledi:

"Başkanlık sistemi ile ilgili son yapılan anketlerde önemli bir kararsız vardı. MHP'nin son çıkışından sonra kararsızların başkanlık karşıtı olarak değişmesi morallerimizi düzeltti. Saray'daki hesap sokağa uymayacak öyle görülüyor. Saray'daki hesap Bağdat" tan değil ama sokaktan dönecek. Öyle görülüyor. Öngörümüz şu yönde: MHP" nin tabanındaki bu tepki, bir, MHP'nin bu yanlıştan döneceğini düşünüyoruz. Dönmezlerle büyük bir siyasi kriz içine girecekler. Biz 330" u da düşük bir ihtimal olarak değerlendiriyoruz. Zaten 330" u bulup referanduma gitseler de onlarla hareket edecek bir MHP tabanı da yok. Biz buradaki oylamada MHP'lilerin gözlerinin içine bakarız. Karar onların. Ama sahada partililerin MHP yönetimini dinlemeyeceği görülüyor. Bu noktada hiç bir kaygımız yok. Ne parlamentoda ne sandıkta."

-PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞ-

Açıklamanın ardından soruları da yanıtlayan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün, "bana mağdur edebiyatı ile gelmeyin" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Özel, "o da, "bana kul hakkıyla gelmeyin diyor yaradan." Psikolojisi bozulmuş. Ne söylediğini bilmeyen bir siyasi tükenişle karşı karşıyayız. Ne demek bu. Bir mağdur varsa onun hakkını savunmayan nasıl siyasetçi olabilir" karşılığını verdi.

Özgür Özel, "At iziyle it izine karıştırdığı bir yerde mağdur olmaması mümkün mü?. Bu kadar insanlıktan çıkmanın hiç bir anlamı yok. Bugün normal vatandaşa uygulanan kriterler AKP grubuna uygulansa AKP grup kuramaz. 19 milletvekilini belki bulur, 20" yi bulamaz" dedi.

-ZARRAB PAZARLIĞI-

Yeni bir dosya ile ABD'ye giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamaları ile ilgili de CHP Grup Başkanvekili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sayın Bozdağ Amerika'da. Amerika'ya bu gidiş gelişler gülen ambalajı altında Zarrab'ın Amerikan yargısının elinden kurtarılması çabası olduğu açıklığa kavuşmuştur. İdamı getiriceğiz diyen, Gülen i getiremez. Bir ülkede idamı konuşursanız size o suçluyu iade etmezler. Etmesin diye idam diyorlar. Ama bir yandan da Gülen üzerinden Zarrab pazarlığı yapıyorlar. Zarrab Türkiye" de yargılansın diyorsa Bozdağ, soruşturma komisyonunda neden hayır oyu vermiş. yargılanmasın diye oy kullandılar. Bugün "verin biz yargılayacağız" demek çok saçma, Çünkü yargılanmasın diye elinden geleni yaptın. Zarrab'ı yargılayanların tamamını darbeci ilan ederken Bozdağ'ın aklı nerdeymiş."

-MEDYA DESTEĞİ YOK-

CHP'nin kapalı grup toplantısında milletvekilleri konuştu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ise not aldığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; milletvekilleri başkanlık sisteminin yanlışlarını, halka anlatmak için tabana ve sahalara inilmesi gerektiğini savundular. Medyanın mevcut durumunu hatırlatan milletvekilleri medya desteğini yetersiz olduğunu dile getirdiler. Böyle bir süreçte de milletvekillerinin halka başkanlık sisteminin yanlışlarının anlatması önerileri yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.