Chp Parti Sözcüsü Öztrak Uyardı: En Son Bu İş Yapıldığında Danıştay'da Kan Dökülmüştü

Chp Parti Sözcüsü Öztrak Uyardı: En Son Bu İş Yapıldığında Danıştay'da Kan Dökülmüştü
31 Mart yerel seçim sonuçlarına yönelik itirazlarla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, YSK'nın önünde tarihi bir sorumluluk olduğunu söyledi.

31 Mart yerel seçim sonuçlarına yönelik itirazlarla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, YSK'nın önünde tarihi bir sorumluluk olduğunu söyledi. Bazı medya kuruluşlarını eleştiren Öztrak, "İktidarın saltanat kayığı olan gazeteleri uyarıyorum. Yandaş medyada YSK üyelerinin fotoğrafları boy boy yayınlanıyor. En son bu iş yapıldığında Danıştay'da kan dökülmüştü" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde seçim sonrası sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

"YSK'NIN ÖNÜNDE TARİHİ BİR SORUMLULUK VARDIR"

Yüksek Seçim Kurulu'nun iktidar baskısı altında olduğunu söyleyen CHP'li Öztrak, "Sandıktan sonucu itibarsızlaştırarak İstanbul'da kaybettiği seçimi masa başında çalma operasyonuna izin verilmemelidir. Seçimlerin sonuçlarının kumpasla çalınmasına hukukun izin vermeyeceğine inanmak istiyoruz" diye konuştu.

Öztrak, "YSK'nın önünde tarihi bir sorumluluk vardır. Erteleme Türkiye'ye çok değerli bir vakti kaybettiriyor. İstanbul kararı çocuklarımızın aşını, işini, geleceğini de etkileyecektir. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte herkes tarihe nasıl geçmek istiyorsa öyle davranmalıdır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

"SORU İŞARETLERİNE NEDEN OLMAKTADIR"

"YSK'nın önüne gelen kumpas dosyasını görüşmesini sürekli ertelemesi soru işaretlerine neden olmaktadır" diyen Öztrak, "Türkiye bir demokrasi midir, yoksa koltuğa oturanın bir daha kalkmadığı totaliter bir rejim midir? Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte herkes tarihe nasıl geçmek istiyorsa öyle davranmalıdır." dedi.

YSK ÜYELERİNİN İFŞA EDİLMESİ

Öztark, "Seçimde hileyi elinde güç olan yapar. İktidarın saltanat kayığı olan gazeteleri uyarıyorum. YSK üyeleri ifşa edildi. Yandaş medyada YSK üyelerinin fotoğrafları boy boy yayınlanıyor. En son bu iş yapıldığında Danıştay'da kan dökülmüştü. Bu yayınlarla kimler hedef alınmaktadır. Bu yayınların şerefli hakimleri korkutmayacağını düşünmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.