Chp'de Bu Kez De İhtarname Krizi! Kadıköy Ve Maltepe Adaysız Kalabilir

Chp'de Bu Kez De İhtarname Krizi! Kadıköy Ve Maltepe Adaysız Kalabilir
31 Mart seçimleri için geri sayım devam ederken ana muhalefet partisi CHP'de seçim çalışmaları oldukça sıkıntılı bir zeminde ilerlemeye devam ediyor. Partinin kalesi olarak kabul edilen yerlerde dahi gösterdiği adaylar nedeniyle kendi teşkilatı tarafından dahi kazan kaldırılan C.

31 Mart seçimleri için geri sayım devam ederken ana muhalefet partisi CHP'de seçim çalışmaları oldukça sıkıntılı bir zeminde ilerlemeye devam ediyor.

Partinin kalesi olarak kabul edilen yerlerde dahi gösterdiği adaylar nedeniyle kendi teşkilatı tarafından dahi kazan kaldırılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez noter kanalıyla çekilen bir ihtarnameyle gündemde.

"YETKİYİ ÜZERİNE ALDI"

Kadıköy 14. Noterliği üzerinden CHP Genel Merkezi'ne çekilen ihtarnamede 'keşideci' olarak ismi bulunan Avukat Mustafa Yalçınkaya, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı hatadan geri dönmemesi halinde süreci mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

KADIKÖY VE MALTEPE'DE SIKINTI BÜYÜK

Kadıköy adayı hukuksuz biçimde PM'de iki kez oylanmıştı. Maltepe ve Antalya Kaş gibi önemli yerler başta olmak üzere kimi ilçelerde aday gösterilecek isimlerin PM'ye sunulmadığını hatırlatan Yalçınkaya, şöyle devam etti:

Normalde süreç şöyle işliyor; aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler CHP Parti Meclisi'ne gelir. Burada isimler oylanır. En çok oyu alan kişi aday olarak belirlenir. Ancak Kılıçdaroğlu bunu yerle bir etti. Tek otorite oldu. Halbuki yasa buna izin vermiyor. YSK'ya isimler sunulmadan önce bu yanlıştan dönsünler diye ihtarname çektik.

ADAYSIZ KALINABİLİR

CHP'nin iç tüzüğünde yer alan 55. madde çok açık. Aday belirleme sürecinde yetki Parti Meclisi'nindir ve bu yetki devredilemez diyor. Bu yetkinin MYK'da devri bile engellenmiş tüzükte.

Bazı hukukçulara göre süreç sonunda CHP, kalesi olarak gördüğü Kadıköy ve Maltepe'de seçimlere adaysız girebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.