Chp'den Ak Parti'ye İstanbul Yanıtı: Kazandığımız Seçimi Kimseye Çaldırmayız

Chp'den Ak Parti'ye İstanbul Yanıtı: Kazandığımız Seçimi Kimseye Çaldırmayız
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezinde İstanbul seçimlerine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezinde İstanbul seçimlerine ilişkin basın açıklaması düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarını eleştiren Faik Öztrak, "İktidar sözcüleri birtakım organize işlerden bahsetmek suretiyle YSK'yı, ilçe seçim kurullarını baskı altına almaya çalışmaktadır. Siz sandık kurullarını yaparken, sandık kurulu başkanları memur olacak ya da sizin yapmış olduğunu düzenlemelerle yöresinde tanınan bilinen kişiler arasından seçilecek denmiş. Bu sandık başkanları atanmış hiçbir itiraz olmamış. Şimdi bunlar arasında FETÖ'cü var mı sorusu son derece tehlikeli bir sorudur." dedi.

"SEÇİMİ ADALET BAKANINIZ , İÇİŞLERİ BAKANINIZ YÖNETİYOR"

"Seçimlerde organize yolsuzluk var" iddilarına yanıt veren CHP'li Öztrak şunları söyledi: "Şimdi şunu soruyorum, "bu seçimde organize yolsuzluk var" diyorsunuz. Peki bu seçimi kim yönetti? Bu seçimi sizin Adalet Bakanınız, İçişleri Bakanınız yönetiyor. YSK, bu seçimi adil, tarafsız ve güven içinde yapılmasını sağlıyor. O zaman siz becerememişsiniz."

BÜYÜKÇEKMECE İDDİALARINA YANIT VERDİ

AK Parti'den gelen Büyükçekmece iddialarıyla ilgili olarak konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, " Bir Büyükçekmece hikayesi çıktı. Seçmen listeleri, 31 Ocak'ta kesinleşti. Beyefendiler 31 Ocak'a kadar neredelermiş? Bu kayıtlarda yolsuzluk yapan ve nüfus müdürlüğü emrine verilen Büyükçekmece'deki işçi kadrosundaki kişinin yapmış olduğu usulsüzlükler 354 seçmeni kapsıyor. Bizim de itirazlarımızla, 741 kişinin Büyükçekmece'deki seçmen kaydı silinmiş bu iş bitmiş. Bu organize işler iddialarını akılla mantıkla izah etmek mümkün değildir. YSK, bu kepazeliğe noktayı koyacak tek kurumdur."dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekrem İmamoğlu ile ilgili açıklamalarınıeleştiren Faik Öztrak şöyle konuştu: "YSK, bir an önce görevini yerine getirmelidir. Bu kumpasın katiyyen bir parçası olmamalıdır.Yıllardır ağızlarından milli irade lafını düşürmeyenlerin bugün İmamoğlu'nun aldığı oyları küçümsemesi ayıbın daniskasıdır. Bunu kim soruyor, Yüzde 25 oyla İstanbul'a başkan olan kişi soruyor.

Yüzde 48.8 oy alan İmamoğlu'na İstanbul'u yönetmezsin diyor. İnsaf ki ne insaf! Şunu herkes bilsin, bizim kavgamız milletin iradesine sahip çıkmanın kavgasıdır. Mücadelemiz sandığın namusunu koruma mücadelesidir.

Geçersiz oylara yapılan itirazlar sonuçlanana kadar sandık başındaki nöbetimize devam edeceğiz. Bu sürecin daha fazla uzamamasını da bekliyoruz.

1 Nisan sabahı itibariyle Ekrem İmamoğlu 24 bin 57 oy farkıyla öndeydi. 29 bin falan bunlar hikaye. Maddi hatalar düzeltildikten sonra bu fark 20 bin 388'e düştü."

EKREM İMAMOĞLU 15 BİN 119 OY ÖNDE GİDİYOR

Son YSK verilerini paylaşan Öztrak, "Saat 18.00 itibariye Ekrem İmamoğlu 15 bin 119 oyla önde gidiyor. Biraz önce Genel Başkan yardımcımız Sayın Erkek bana bir rakam verdi. Orada da 15 bin 153 oyla önde. Gördüğünüz gibi inip çıkıyor ama 15 binin etrafında dolaşıp duruyor.

BU OLMAZSA SEÇİMİN İPTALİNİ İSTEYECEKLER

Şimdi, Sayın Binali Yıldırım'ın bu sandıklardan çıkmayacağını görüyorlar ama sandıklardan Binali Yıldırım'ı çıkarabilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bu olmazsa seçimin iptalini isteyecekler. Oy namustur, dokundurtmayız, kazandığımız seçimi de kimseye çaldırmayız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.