Chp'li Sera Kadıgil'den Regl Önerisi: Hijyen Ürünlerinden Alınan Vergi İndirilsin

Chp'li Sera Kadıgil'den Regl Önerisi: Hijyen Ürünlerinden Alınan Vergi İndirilsin
24 Haziran seçimlerinin ardından CHP İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e giren Sera Kadıgil, kadınların kullandığı ped gibi hijyen ürünlerinden, vergi alınmaması gerektiğini söyleyerek kadın hijyen ürünlerinden alınan verginin yüzde 18'den yüzde 5'e düşürülmesi için kanun.

24 Haziran seçimlerinin ardından CHP İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e giren Sera Kadıgil, kadınların kullandığı ped gibi hijyen ürünlerinden, vergi alınmaması gerektiğini söyleyerek kadın hijyen ürünlerinden alınan verginin yüzde 18'den yüzde 5'e düşürülmesi için kanun teklifi verdi.

Türkiye'de ve dünyada "tampon vergisi" olarak bilinen hijyen ürünlerinden alınan vergileri gündemine alan CHP'li Kadıgil, ortalama bir kadın hayatının 2 bin 535 gününde, yani yaklaşık yedi yılı boyunca regl olduğunu ve ped ya da hijyen ürünlerine ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

"PEDLERDEN VERGİ ALINMASIN"

CHP'li vekil, dünyada birçok ülkede, kadınların kullandığı ped gibi hijyen ürünlerinin vergisinin düşük olduğunu vurgu yaparak, Türkiye'de de bu ürünlerdeki vergilerin kaldırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil

"CEZAEVLERİNE BEDAVA GÖNDERİLSİN"

Avrupa Birliği üye ülkelerinde vergi oranının yüzde 5 düzeyinde olduğuna dikkat çeken Kadıgil, "Hijyen malzemeleri üzerindeki vergi yükü kaldırılmalıdır" dedi. Sera Kadıgil, ayrıca cezaevlerine de bedava ped gönderilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.