Silahlarını Gömdüler

Silahlarını Gömdüler
Bilecik'te orta okul öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında dünyada savaş değil barış olması dileğiyle oyuncak silahları toprağa gömerek üzerine...

Bilecik'te orta okul öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında dünyada savaş değil barış olması dileğiyle oyuncak silahları toprağa gömerek üzerine "Silahlara veda, silah madem ki savaş aletidir onu kır ve göm" yazdılar.

Bilecik Bilim Sanat Merkezi öğrencileri "Silahlara veda" sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulun bahçesinde açtıkları çukurlara oyuncak silahları gömerek üzerine "Silahlara veda. Silah madem ki savaş aletidir onu kır ve göm" yazdılar. Yapılan proje hakkında bilgi veren Bilecik Bilim Sanat Merkezi Edebiyat Öğretmeni Meryem Güneş Berberoğlu, günümüz dünyasında savaşların hiç bitmediğini ve çocuklarında bu durumda psikolojik olarak yara aldığını belirtti. Berberoğlu, "Eğer çocuklarımıza barışı aşılamazsak gelecekte dünyamızın yaşanabilir bir yer olmaktan çıkabileceği ve kavgacı, şiddet yanlısı bir gençlik yetişmesi olasılığı biz öğretmenlerin en büyük kaygısı olmalıdır. Çocuk yaşta silah tutmayı değil, kalem tutmayı aşılamalıyız ve onlara sevgi dilini aşılamalıyız. Sevgi ve iletişim dilinin etkili olduğu ortamda büyüyen ve eğitim alan her bir çocuk gelecekte hangi mesleği seçerse seçsin, kavgadan yana değil barıştan yana olacaktır. Günümüzde biz eğitimcilerin ve ebeveynlerin en büyük sıkıntısı çocuğumuza yeterli zamanı ayıramamak ve onlara sevgi dilini öğretememektir, doğru iletişim becerilerini kazandıramamaktır. Derdini ve kendini doğru ifade edemeyen her insan zor durumda kaldığı anlarda şiddete ve kalabalığa başvuracaktır" dedi.

"Çocuklarımızın ellerine oyuncak da olsa silah vermemeliyiz"

Çocuklarımızın ellerine oyuncak da olsa silah verilmemesi gerektiğinin üzerini çizen Bilecik Bilim Sanat Merkezi Edebiyat Öğretmeni Meryem Güneş Berberoğlu, "Bu noktadan hareketle geleceğimize yön verecek üstün yetenekli bireylerin öğretmeni olarak onlara hep sağlıklı iletişim yollarını öğretmeyi kendime vazife bildim. Dünyamızın kanayan yarası savaş tüm insanlığı nerede yaşarsanız yaşayın illaki etkileyecektir. Gelecekte her biri ülkemizin ekonomik sosyal kültürel ve siyasi hayatına yön verecek bu üstün yetenekli çocuklarımızın, barış anlayışı ile büyümesi ülkemiz milletimiz toplumumuz ve dünya için göz ardı edilmeyecek kadar mühim bir meseledir. Yaptığımız çalışmanın sonunda, çocuklarımız oyuncak da olsa silahlara veda etmelerini anı türünde anlattılar. O ifadeler oldukça güçlü ve güzeldi. Hemen, hemen hepsi silahları gömerken üzüleceklerini zannettiklerini, ancak etkinlik sırasında bir savaş aletini yok ettikleri için çok, çok mutlu olduklarını vurguladılar. Çocukların en acı cümlesi ise, "Eğer dünyada savaş bitecekse, bütün oyuncaklarımı kırıp gömmeye hazırız" şeklinde oldu" dedi.

Silahlarını Gömdüler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.