Cide'de Sel Felaketi

Cide'de Sel Felaketi
Cide'de yoğun sağanak yağışı sele sebep oldu.Ev ve iş yerlerin su içinde kaldığı yağış sonrası heyelanlar da oluştu.Çok sayıda ev heyelana direnemeyerek çöktü.

Sağanak yağış Cide'de dün geceden beri devam ediyordu.Yağışın kendini sele bırakmasının ardından bir çok insan evinde mahsur kaldı.Korku dolu anlar yaşayan vatandaşlar çareyi ekiplerden yardım talebinde bulunmakta buldu.Öte yandan alınan bilgilere göre,Bartın-Cide-İnebolu karayolu da sular altında kalarak trafiğe kapandı. 

Cide'de metrekareye 182 kilogram yağış düştü.

Yoğun yağış altında kalan pek çok ev ve işyeri sular altında kaldı.Evini,iş yerini kurtarmak için uğraşan vatandaşlar bu seferde sel ardından çıkan heyelan ile karşı karşıya kaldı.Heyelan ilçe'ye bağlı çok sayıda köyü de olumsuz etkiledi.Köyler de bulunan yollar kapandı,köprüler çöktü.Alınan bilgiler arasında vatandaşların evlerinin de çöktüğü yer aldı.Çökme tehlikesinde olan evlerinde duramayan vatandaşlar ise yağan yağmurun altında mahsur kaldı. 

Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edilirken alınan bilgilere göre İtfaiye,belediye,DSİ,kaymakamlık,karayolları ve vatandaş da AFAD ekiplerine yardımcı olmaya çalışıyor.Yardım talebindeki vatandaşa ulaşmaya çalışan AFAD ekiplerine çok sayıda yardım ihbarı geldiği de ekiplerce belirtildi.

Cide'de su,telefon ve elektrik hatlarında da büyük çapta hasar oluştuğu edinilen bilgiler arasında yer alırken bu sebepten ötürü Cide'ye ve köylerine elektrik,su,telefon verilemediği bildirildi. 

Cide'de Sel Felaketi

Cide'de Sel Felaketi

Cide'de Sel Felaketi

Cide'de Sel Felaketi

Cide'de Sel Felaketi

Cide'de Sel Felaketi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.