Çiftçi Bilim Şenliğine Katıldı

Çiftçi Bilim Şenliğine Katıldı
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen "Şanlıurfa Bilim Şenliği"nin...

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen "Şanlıurfa Bilim Şenliği"nin açılışına katıldı. Başkan Çiftçi açılışta "Bu tür şenliklerimizin gençlerimize ışık olmasını diliyorum" dedi.

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordine ettiği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Harran Üniversitesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK, bazı üniversiteler, özel eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve ticari firmaların destek verdiği Şanlıurfa Bilim Şenliği başladı.

20 Ekim tarihine kadar sürecek olan şenliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Türkiye'nin en genç şehriyiz. Bu gençliğimiz bilimle uğraşırsa geleceğe umutla bakarız. Gençler şunu unutmamalı, ecdadımız bin yıl önce bilimde dünyaya ilham olmuştu. Tüm bu çerçeveden baktığımızda da basit bir şehirde yaşamıyoruz. Bu şehir her zaman ilklerin şehri olmuştur. Onun için gençlerimiz kendilerine güvenmeliler. Anne ve babalar da çocuklarını özgür bırakmalı. Ancak özgür beyinler icraatlar başarabilir. Çocuklarımızın yeteneklerini onları özgür bırakma ile geliştirebiliriz. Hiçbir zaman korkmamalıyız. Her zaman aile ortamında çocuklarımıza özgür bir alan oluşturarak onlara güvenmeliyiz" dedi.

Konuşmaların ardından şenliğin açılışı gerçekleştirildi. 20 Ekime kadar Şanlıurfa Piazza AVM'de gerçekleşecek olan Şanlıurfa Bilim Şenliği'nde 18 ayrı alanda 90 atölye çalışması yapılacak.

Çiftçi Bilim Şenliğine Katıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.