Çiftçi, Meclis Üyeleriyle Birlikte Ağaç Dikti

Çiftçi, Meclis Üyeleriyle Birlikte Ağaç Dikti
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şehrimi seviyorum, ağacımı dikiyorum kampanyası çerçevesinde Halil-Ür Rahman Şehir Ormanına...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şehrimi seviyorum, ağacımı dikiyorum kampanyası çerçevesinde Halil-Ür Rahman Şehir Ormanına Meclis üyeleri ve BELSAN personelleriyle birlikte ağaç dikti.

'Daha Yeşil Bir Şanlıurfa" sloganıyla kentte ağaçlandırma seferberliği başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, şehrimi seviyorum, ağacımı dikiyorum kampanyası kapsamında 2 milyon ağaç ve bitkiyi toprakla buluşturuyor. Kampanya kapsamında Halil-Ür Rahman Şehir Ormanında düzenlenen ağaç ve bitki dikim törenine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, Belediye Meclis üyeleri, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Günbeği, ile Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan BELSAN A.Ş. personelleri katıldı.

Hedeflerinin 2 milyon ağaç ve bitkiyi toprakla buluşturmak olduğunu ve Şanlıurfa'ya çok önemli bir yeşil alan rezervi kazandıracaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "GAP Vadisi Şanlıurfa için çok önemli bir sosyal ve yeşil alan projesidir. Bittiğinde Şanlıurfalı kardeşlerimizin tamamı bu projenin ne kadar etkili olduğunu göreceklerdir. GAP Vadisi 1. etap tamamlandı ve şu an hizmettedir. GAP Vadisi 1. etapta sosyal tesislerin olduğu bir etaptır ve 2. etapta spor tesislerinin olduğu bir etaptır. 3. etap yüzme havuzları ve yine etkinlik alanlarının olduğu bir bölüm olarak düzenlendi. 4. etap teras olduğu için seyir terasları, restoranlar ve kafelerin olduğu bir bölümdür. 5. etap başladı o da tamamıyla sadece Şanlıurfa'da yetişen bitki ve ağaçların olduğu, içerisinde beton olmayan, tamamıyla doğal alan oluşturulacak. 450 dönümlük bir alanı kapsayan ve göletlerin içerisinde olacağı su, ağaç ve sessizliğin hakim olacağı 6. etap çalışmalarımız başlayacak. Bu kadar kapsamlı projeler birleştiğinde GAP Vadisi projesinin yanı başında şehir hastanesi, Eğitim kampusu, Bilim merkezi, Şanlıurfaspor tesisleri, Gençlik ve çocuk oyun dünyası hepsi birleştiğinde mükemmel kompleks olarak karşımıza çıkacak. Şanlıurfa'nın tam ortasında kalacak olan güzel bir vadi ve Şehir Ormanı ile birlikte 3 bin 500 dönümlük bir alanı kapsıyor. Yeşil alan olarak Tugay'ın yeri çok önemli ve Büyükşehir Belediyesi olarak orayı da proje aşamasına getirdik. Tugay'ın alanını da Şanlıurfalılara yeşil alan olarak kazandıracağız. Tugay'ın taşınması uzun bir zaman alacak ve yeni tugay'ın yapımı ve tesisi kadar olan bir alanı burada hayata geçiriyoruz. Şanlıurfa müthiş bir yeşil alan rezervine kavuşacaktır" dedi.

Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ile Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Günbeği, 2 milyon ağaç ve bitki ile Şanlıurfa'nın daha yeşil bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Kampanya kapsamında Şanlıurfa Merkez ve 13 ilçede Çınar, Erguvan, Oya, Dut, Defne, Akasya, Palmiye, Mavi Selvi, Çam, Pramit nazı ile Alev çalısı gibi 2 milyon ağaç ve bitki toprakla buluşacak. Mayıs ayı sonuna kadar her hafta farklı bir semtte ağaç ve bitki dikimi yapılacak.

Çiftçi, Meclis Üyeleriyle Birlikte Ağaç Dikti

Çiftçi, Meclis Üyeleriyle Birlikte Ağaç Dikti

Çiftçi, Meclis Üyeleriyle Birlikte Ağaç Dikti

Çiftçi, Meclis Üyeleriyle Birlikte Ağaç Dikti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.