Ofis Altgeçidi Tamamlandı

Ofis Altgeçidi Tamamlandı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ofis altgeçi duvarlarını, kaldırımlarını, altyapısını yeniledi, yaya geçidini ışıklandırarak aktif hale getirdi...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ofis altgeçi duvarlarını, kaldırımlarını, altyapısını yeniledi, yaya geçidini ışıklandırarak aktif hale getirdi ve geçidin 2 tarafının dış cephelerini kentin tarihi figürleriyle süsleyerek tamamladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayan ve üzerinden tren rayının geçtiği Ofis altgeçidin tüm yapı malzemelerini yenileyerek tamamladı. Hizmete giren altgeçidin dış cephe duvarlarına 3 bin 26 metrekare prekast duvar döşendi. Prekast duvar döşeme işleminin aynısı Koşuyoluparkı istinat duvarlarında da kullanıldı. DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, yağmur sularına karşı altgeçitte rehabilitasyon çalışması gerçekleştirdi. Tren rayı ile üst yaya geçidini birbirinden ayıran demir korkuluklar da boyandı.

Yaya geçitleri ledlerle ışıklandırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha önce atıl durumda ve kapalı olan Ofis altgeçitin 2 yaya geçidini yeniden düzenleyerek aktif hale getirdi. Led ışıklarla aydınlatılan yaya geçitleri yeniden hizmete açıldı. Daha önce tren yolunu kullanan vatandaşlar, yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla aktif hale getirilen yaya geçitlerini kullanmaya başladı.

Altgeçit kentin tarihi figürleriyle süslendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Ofis altgeçitin Yenişehir ve Bağlar ilçelerine bakan cepheleri kentle sembolleşen tarihi surların burçları, Ulucami, Dörtayaklı Minare, Malabadi Köprüsü, Ongözlü Köprü ve Surp Giragos Kilise çanın figürlerini kullanarak süsledi. Gece ışıklandırma sisteminin devreye girmesiyle tarihi figürler altgeçide estetik bir görünüm kazandırıyor.

Ofis altgeçidin peyzaj düzenlemesinde 5 bin metrekare kaldırım taşları yenilenerek tamamlandı. Yolların bordür taşlarının da yenilendiği çalışmada ayrıca ekipler, orta refüje 70 metre uzunluğunda led ışıklı bolard korkuluk ve farklı renklerde kışlık mevsimlik çiçek dikti.

Ofis Altgeçidi Tamamlandı

Ofis Altgeçidi Tamamlandı

Ofis Altgeçidi Tamamlandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.