Cipras'dan Avrupa Konseyi'ne Çağrı

Cipras'dan Avrupa Konseyi'ne Çağrı
Cipras: Mülteci Akını Durdurulmalı

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Yunanistan’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında başkent Atina’da Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile bir araya geldi. Tusk ve Çipras, gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çipras, sorunlardan kaçmanın zamanı olmadığını aksine mülteci krizi, ekonomik ve güvenlik krizleri gibi küresel ve bölgesel zorluklar karşısında güçlerin birleştirme zamanı olduğunu söyledi. Yunan Başbakan, “Mülteci akınına yönelik olarak, bunun uluslararası ve Avrupalı bir mücadele olduğunun altını çiziyoruz. Uluslararası hukuk, dayanışma ve adil masraf paylaşımı konusunda ortak Avrupa yaklaşımına gerekiyor” dedi.

Suriyeli mülteciler ve küresel terörle mücadele konusunda da çabaların yoğunlaştırılmasının önemini vurgulayan Çipras, “Türkiye’den üzerinden gelen mültecilerin azaltılması ve mültecilerin Türkiye’den Avrupa’ya yerleştirilmesi sürecinde gerekli kararların alınması noktasında hem fikiriz” dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ise açıklamaları sırasında Yunanistan’ın Schengen bölgesinden çıkarılmasının bir çözüm olmadığını kaydederek, “Bu durum herhangi bir problemi de çözmez. Aynı şekilde, Suriye’deki iç savaşı da sonlandırmaz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.