Comolli'nin Unutamadığı Isim Coutinho!

Comolli'nin Unutamadığı Isim Coutinho!
Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkan seçilmesiyle başlayan yeni dönemde, sportif direktörlük görevine Damien Comolli getirilirken, başarılı ismin yaşadığı pişmanlık ve unutulmayan sözleri bir kez daha akıllara geldi. 2010 yılında Liverpool'da Futbol Strateji Direktörü olarak göre.
Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkan seçilmesiyle başlayan yeni dönemde, sportif direktörlük görevine Damien Comolli getirilirken, başarılı ismin yaşadığı pişmanlık ve unutulmayan sözleri bir kez daha akıllara geldi.

2010 yılında Liverpool'da Futbol Strateji Direktörü olarak göreve başlayan Comolli, o dönem Philippe Coutinho ile ilgili yaşadığı pişmanlığı İngiliz basınına anlatmıştı.

Henüz 16 yaşında Inter altyapısına katılan Philippe Coutinho'yu 20 yaşındayken transfer etmeyi düşündüğünü anlatan Comolli, İngiliz basınına verdiği röportajında transferin nasıl sonuçlanmadığını bu sözlerle dile getirmişti:

''COUTINHO'YU ÖNERDİK AMA SONRA GÖREVİMİZE SON VERİLDİ''

''2012 yılının ilk baharında Liverpool Yönetimi bize sınırlı bir transfer bütçeleri olduğunu ve her oyuncu için en fazla 10 milyon euro harcayabileceklerini iletmişti. Ayrıca alınacak oyuncuların da 21 yaşının altında olması istendi. Ben de ekibime 'Önceliğimiz Coutinho olacak' dedim. Çünkü Dirk Kuyt'un yerine bir isim arıyorduk. Coutinho Inter'de şans bulamadığı için takip etmek de kolay değildi. Ama biz kendisini gözlemlemiştik. O dönem Rafael Benitez de Coutinho ile ilgili 'Dünya yıldızı olacak' demişti. Eğer Rafa gibi biris, bir oyuncu hakkında bunları söylüyorsa, onu dinlemelisiniz. Biz Coutinho'nun bizim için en iyisi olduğuna karar vermiştik. Ancak aradan çok zaman geçmeden, görevime son verildi. Daha sonra Kenny Dalglish de (Dönemin Liverpool menajeri) kovuldu.''



COUTINHO YERİNE LIVERPOOL 42,6 MİLYON EURO HARCADI

Liverpool, Comolli ve Kenny Dalglish ile yolların ayrılmasından sonra menajerlik görevine Brendan Rodgers getirildi. Rodgers'ın göreve gelmesinin ardından Liverpool, yaz transfer döneminde Coutinho'yu transfer etmeyip, kadrosuna 19 milyon euroya Joe Allen, 13,3 milyon euroya Rabio Borini, 5 milyon euro kiralam bedeliyle Nuri Şahin'i, 4 milyon euroya Oussama Assaidi'yi ve 1,3 milyon euroya Samed Yeşil'i transfer etmişti.

Liverpool, 2012/2013 sezonunun devre arasında ise Comolli'nin yaz başında önerdiği Coutinho'yu 13 milyon euroya kadrosuna katmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.