Edremit Körfezinin İlk Organik Zeytinyağı Fabrikası Burhaniye’de Kuruluyor

Edremit Körfezinin İlk Organik Zeytinyağı Fabrikası Burhaniye’de Kuruluyor
Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan Edremit Körfezi'nde, ilk organik zeytinyağı fabrikası Burhaniye'de kuruluyor.

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan Edremit Körfezi'nde, ilk organik zeytinyağı fabrikası Burhaniye'de kuruluyor. İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki, organik ürünleri ile adını duyuran Kırtık mahallesinde kurulacak organik zeytinyağı fabrikası için çalışma başlatıldı.

Kırtık Mahallesine giden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, fabrika inşaatındaki çalışmaları incelerken, organikçi vatandaşlara başarı dileğinde bulundular. Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği çatısı altında 9 yıldan bu yana organik üretim yapan vatandaşlar şimdi de organik zeytinyağı üretimi için çalışma başlattı. Mahallenin yakınındaki 250 metre karelik alanda kurulmasına başlanan organik zeytinyağı fabrikasının yıllık 50 ton organik zeytinyağı üretmesi planlandı. Öte yandan mahalleye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, fabrikanın kurulmasına başlanan alanda inceleme yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizme Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara ve fabrikanın müteahhidi Mehmet Ali Ekici'den bilgi aldı. Yöreyi çok beğendiğini anlatan Ahmet Edip Uğur. başarı dileğinde bulundu ve Büyükşehir olarak her zaman çiftçilere destek olduklarını söyledi. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal da, "Kırtıklılar bu organik işinde başarılı oldular. Bizde her zaman onların yanındayız. Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ile birlikte, önümüzdeki günlerde organik üretimin yüzde 80'nin yapıldığı yaylayı ziyaret edeceğiz" dedi. Fabrikanın 500 metre kare kapalı alana sahip olacağını anlatan Mehmet Ali Ekici de "Fabrikanın zemin katında soğuk hava deposu yer alacak. Birinci katında ise fabrika yer alacak. Binanın terası da doğal kurutma alanı olarak kullanılacak. Fabrikada organik zeytinler işlenerek organik zeytinyağı elde edilecek. Yıllık 50 ton zeytinyağı üretimi gerçekleştireceğiz" dedi. Ürün çeşidini artıracaklarını anlatan Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara ise, "Ürünlerimizi her hafta Pazartesi günleri kurulan organik pazarda satıyoruz. Bu arada, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere de ürün gönderiyoruz. Fabrikamızın tamamlanması ile organik zeytinyağımızda olacak. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Şu anda 43 üyemiz bulunmaktadır. Organik üretimde iddialıyız" dedi.

Edremit Körfezinin İlk Organik Zeytinyağı Fabrikası Burhaniye’de Kuruluyor

Edremit Körfezinin İlk Organik Zeytinyağı Fabrikası Burhaniye’de Kuruluyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.