Cumhur İttifakı genişledi

Cumhur İttifakı genişledi
Yerel seçimlere girecek siyasi partilere aday listelerinin teslimi için tanınan süre bugün saat 17.00 itibariyle sona erdi. Listeler seçim kurullarına iletilirken, adaylar da belli oldu. Son günde Cumhur İttifakı biraz daha genişledi. MHP 16 ilde, AK Parti de 3 ilde adaylarını çekti. Böylece ittifakın tek adayla girdiği şehir sayısı 44’ü AK Parti, 7’si de MHP olmak üzere 51’e yükseldi. CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı ise 50 ilde uzlaşıya gitti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri'ne yönelik belirlenen seçim takvimine göre, siyasi partiler aday listelerini bugün seçim kurullarına bildirdi. Siyasi parti ilçe başkanlıklarının, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ile il genel meclisi üyeliklerine ilişkin aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına bugün saat 17.00'ye kadar verme süresi sona erdi. 

"AK Parti de herhangi bir eksiklik yok"

Hazırlıklarını tamamlayan partiler aday listelerini Ankara merkez Seçim Kurulu Başkanlığına getirdi. Buraya ilk gelen İYİ Parti oldu, ardından Saadet Partisi yetkilileri gelerek listeleri teslim etti. CHP'den listeleri teslim etmek üzere CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener geldi. Çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Güvener, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın adaylık müracaatını yaptıklarını belirterek Ankara'ya ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.