Cumhurbaşkanı Erdoğan - Trump görüşmesi sona erdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan - Trump görüşmesi sona erdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’daki görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere dün ABD'nin başkenti Washington'a geldi. Dün ABD'li iş adamları ile görüşen Erdoğan, bugünkü temasları kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melaine Trump tarafından karşılandı. Erdoğan ve Trump daha sonra ikili görüşmeye geçti.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamaktan şeref duyduğunu ifade ederek, “Sınır güçlü bir şekilde yerinde duruyor. Ateşkes de devam ediyor. Kürtlerle görüştük gayet memnunlar. Biliyorsunuz askerlerimizi belli bir süre öncesinde çekmiştik. Artık diğer insanların sınırları için endişelenmeyi kesmemiz gerektiğini düşünüyordum. Kendi sınırlarımızı korumamız gerekiyor. Cumhurbaşkanını da gerçekleştirdikleri çabadan dolayı tebrik ediyorum. Bu sınırda sizin ülkeniz ve diğer ülkelerle ilgili 10 bin kilometre uzaklıkta, bin yıllık süreçten bahsediyoruz. Sınırınızın güvende olmasından memnunuz. Sadece petrolü güvenceye almak için askerleri bıraktık. Cumhurbaşkanı ile dostuz. Uzun zamandır dostuz. İlk günden beri dostuz. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Nereden geldiğimizi çok iyi anlıyoruz. Sorunlarımızı çok iyi anlıyoruz. Bahsettiğimiz bölgede Türkiye'den de çok insan hayatını kaybetti. Bunun için de bir şeyler yapmamız lazım. Bu tek yönlü bir yol değil ” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.