Cumhurbaşkanı Erdoğan: '50 milyon doz aşı ülkemize gelecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: '50 milyon doz aşı ülkemize gelecek'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde şu anda aşı sıkıntısı var. Biz ise şu anda aşı konusunda attığımız adımlarla, yaptığımız ödemeyle sür'atle aşılarımızı aldırmaya başladık ve ilk etapta inşallah 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek ve süratle de aşılamayı başlattık. Dünyanın en müreffeh ülkelerinden dahi yürek burkan sahnelerin görüldüğü bir süreci ülke olarak biz en az sıkıntı ile geride bırakmayı başardık" dedi.

Devlet korumasında yetişmiş 193 gencin, 2 bin 140 engellinin, 370 şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının çeşitli kamu kuruluşlarına atamalarının yapıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim geleneğimizde devlet, diğer pek çok vasfının yanı sıra kimsesizlerin de kimsesidir. Vefat veya çeşitli sebeplerle ailelerine kaybedene evlatlarımıza sahip çıkmak, onlara analık babalık yapmak boynumuzun borcudur” diye konuştu.

“Sadece son 2,5 yılda 7 bine yakın evladımızı kamuya yerleştirdik”

Hükümete geldiklerinde, devlet korumasındaki çocukların, yüzlerce kişinin bir arada kaldığı yurtlarda balık istifi şeklinde barındırıldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef topluma uyum sağlayabilecekleri iklimden yoksun çocuklarımız, bu ortamda ne doğru dürüst eğitim alabiliyor, ne de meslek sahibi olabiliyorlardı. STK'larla işbirliği yaparak devlet korumasındaki çocuklarımızın yetiştirilme modelini baştan sona değiştirdik. Çocuklarımızı çok büyük yurtlarda koğuş düzeninde barındırmak yerine ev düzenine geçtik. Bu evleri de daha ziyade mahalle içlerinde açarak, çocuklarımızın diğer ailelerin çocukları ile aynı okula gitmesini, aynı sokakta oynamasını, aynı atmosferi teneffüs etmesini sağlamaya çalıştık. Bugüne kadar 11 bin çocuk evi sitesi, bin 193 çocuk evi, 65 çocuk destek merkezi oluşturduk. Buralarda görev yapacak personelimizi özel eğitime tabi tuttuk. Halihazırda 13 bin 524 çocuğumuzun bakımını aile ortamına en yakın şekilde hazırladığımız bu evlerde sürdürüyoruz. Daha önemlisi, ailelere destek vermek suretiyle çocuklarımızı mümkün olduğu kadar kendi anneleri babaları veya yakınları ile yaşamasını sağladık. Geçtiğimiz 18 yılda bu çerçevede verdiğimiz desteklerle 652 bine yakın çocuğumuzun ailelerinin yanında hayatını sürdürmesini temin ettik. Sadece son 8 yılda yüzde 86'sı doğrudan annelere olmak üzere bu amaçla verdiğimiz destek miktarı 6,9 milyar liradır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.