Cumhurbaşkanı Erdoğan: "ABD ve Çin'den sonra COVİD-19 konusunda en çok aşı projesi yürüten üçüncü ülke durumundayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "ABD ve Çin'den sonra COVİD-19 konusunda en çok aşı projesi yürüten üçüncü ülke durumundayız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; Amerika ve Çin’den sonra COVİD-19 konusunda en çok aşı projesi yürüten üçüncü ülke durumundayız. Bu alana yaptığımız yatırımlar, sadece salgın dönemi ile sınırlı değildir. İnşallah kendi aşısını tasarlayan, geliştiren ve üreten bir ülke olarak uzun yıllardır ihmal edilmiş bu alanda, uluslararası arenada önde gelen bir oyuncu konumuna geleceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 TÜBA - TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreninde konuştu. Bu yıl TÜBİTAK Ödüllerinde 18 bilim insanına, TÜBA ödüllerinde ise 43 bilim insanına ödül verileceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim ve teknoloji alanında yaptıkları özverili çalışmalarla 2020 yılında ödül almaya hak kazanan bilim insanlarını tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılı bilim insanlarının diğer bilim insanlarını teşvik edeceğini ifade etti.

Türkiye'nin 18 yılda ortaya koyduğu başarıları ilim ve irfan medeniyetine sahip çıkmasına borçlu olduğunu belirten Erdoğan, "Bu başarının mimarları hiç şüphesiz çocuklarının eğitimi üzerine titreyen anne babalar ve insanlık için gece gündüz demeden katma değer üreten bilim insanlarıdır. Sizlerin ortaya koyduğu her yeni çalışma bilim dünyasında Türkiye'nin varlığını kadim medeniyetimizin gücünü ifade ediyor. Keşfetmeye üretmeye devam eden her bilim insanımızın yanında olarak üzerimize düşen yapmaya çalışıyoruz ”dedi.
Eğitim alanında Türkiye'de önemli bir mesafe kat edildiğini ifade eden Erdoğan, ilk ve orta öğretimde gerekse yükseköğretim seviyesinde gerçekleşen reformlarla kendini geliştirip yetiştirmek isteyen her öğrenciye imkan sağlandığını belirtti. Erdoğan, "Bizden önce kısır ideolojik bakış açısıyla eğitim öğretim sistemi üzerinde kurulan bariyerleri kaldırdık. Lise seviyesinde okullaşma oranını yüzde 100'e yaklaştırdık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımızı ilk okul düzeyinde 28'den 17'ye ortaöğretimde ise 18'den 11'e indirdik. En büyük atılımlarımızdan birini ise yükseköğretimde gerçekleştirdik. Üniversite sayımızı 76'dan 207'e çıkardık. Okullaşma oranını yükseköğretim seviyesinde yüzde 15'ten yüzde 44'e çıkardık. Ortaöğretim ve yükseköğretim seviyesindeki okullaşma oranımız artık OECD ortalamasını yakalamış durumdayız. Şimdi okul öncesi eğitime odaklandık. Biz geldiğimizde yüzde 10 civarında olan okul öncesi eğitim oranını 5 yaş gurubunda yüzde 75'lere kadar yükselttik. Hedefimiz inşallah bu oranı kısa sürede yüzde yüze taşımaktır" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.