Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika Ülkelerine Ziyarette Bulunacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika Ülkelerine Ziyarette Bulunacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili, Gana, Nijerya ve Gine'ye 28 Şubat-3 Mart 2016 tarihleri arasında resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahili, Gana, Nijerya ve Gine'ye 28 Şubat-3 Mart 2016 tarihleri arasında resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28-29 Şubat'ta Fildişi Sahili'ne, 29 Şubat -1 Mart'ta Gana'ya, 2-3 Mart'ta Nijerya'ya ve 3 Mart'ta Gine'ye yapacağı ziyaretlerde söz konusu ülkelerle ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması, çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalanması öngörüldüğü kaydedildi. Fildişi Sahili ve Gine'ye yapılacak ziyaretlerin bu ülkelere cumhurbaşkanı düzeyinde Türkiye'den gerçekleştirilen ilk ziyaret olma niteliği taşıdığına dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 21 Ocak-24 Ocak 2015 tarihlerinde Etiyopya, Cibuti ve Somali'ye gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından bu defa Fildişi Sahili, Gana, Nijerya ve Gine'ye yapacakları ziyaretler, stratejik ortağı olduğumuz Afrika Kıtasıyla işbirliğimizin daha da derinleşmesine imkân sağlayacaktır. Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi olan söz konusu dört ülkeye yapılacak ziyaretler, aynı zamanda Afrika kıtasının önemli bir bölgesel yapılanması olan ECOWAS'la ülkemizin ilişkilerini geliştirme yönündeki arzusunu da ortaya koymaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.