Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anaokulu Zorunlu Hale Gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anaokulu Zorunlu Hale Gelecek
Eğitimde 2023 Vizyon Belgesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıklandı. Esnek, modüler, daha az ders saati ve çeşidinin olduğu bir müfredat hazırlanacağını bildiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okul yöneticilerimizin yetki ve sorumluluklarını kısmen.

Eğitimde 2023 Vizyon Belgesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıklandı.

Esnek, modüler, daha az ders saati ve çeşidinin olduğu bir müfredat hazırlanacağını bildiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okul yöneticilerimizin yetki ve sorumluluklarını kısmen artırıyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm yöneticilerimizin ehliyet ve liyakat temelli olması konusunda ülke çapında bir bakış açısını da paylaşmış olacağız" dedi.

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğretmen sayımızı 920 binin üzerine çıkardık. Hiçbir eğitim kademesinde derslerin boş geçmemesini temin ettik. Ders kitaplarını tüm öğrencilere ücretsiz olarak veriyoruz. Eğitimin içeriğinin geliştirilmesi konusunda da pek çok adım attık. Bu konuda arzu ettiğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimizi özeleştiri olarak her fırsatta ifade ediyorum.

"EĞİTİMDE İSTEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMAMANIN MUHASEBESİNİ YAPIYORUZ"

"Eğitim öğretim meselesi özünde bir insan meselesidir. İnsana dair olumlu ve olumsuz her şeyi eğitimin içinde bulmak mümkün" açıklamasında bulundu.

Eğitimde çok ileri gidip ekonomide çok geri kalmış toplum örnekleri bulmanın pek mümkün olmadığını belirten Erdoğan, "Eğitimin insanı geliştiren değil insanı formatlayan bir mekanizma olarak görülmesi nesillerimizin heba edilmesine yol açmıştır. Biz çocuklarımızı diploma yapma peşinde koşarken onların gönüllerini doyurmayı ihmal ettik. Çocuklarımızın terbiyesini eksik bırakmakla ne büyük hata yaptığımızı daha iyi anlıyoruz. Geçmişte FETÖ gibi terör örgütleri eğitim sisteminin bu eksiğini kullanarak toplumumuzu ele geçirmeye çalışmışlardır. 18 başlık altında sıralanan hedeflerden oluşan 2023 eğitim vizyonunun işe insandan başlıyor olmasını isabetli bulduğumu belirtmek isterim."

"DERSANELERİN ÜZERİNE GİDİNCE UCU DARBE GİRİŞİMİNE KADAR VARDI"

Eğitimde istediğimiz sonuçları alamamanın muhasebesini yaptık, yapıyoruz.

Eğitimde bir yanlış yapıldığında nesiller, asırlar kaybedilir. Atılan her adımı dikkatle tartmak zorundayız. Eğitim işi ertelenemez, geciktirilemez. Dershane meselesi bunun en çarpıcı örneğidir. Eğitim sistemimizi dershanelere ihtiyaç duymayacak hale getirmeye çalıştık.Her şeyi okullarımızda halletmemiz gerekir dedim. Bu başarılamadı, geç başarıldı. Zaman kaybıyla FETÖ'ya yılda 1 milyar 2 milyar para kazandırdı. Dershanelerin üzerine kararlıkla gidince işin ucu darbe girişimine vardı.

Paralel eğitim sistemi varlığını sürdürüyor. Bu sorunu gerçekçi bir şekilde çözmüş olacağız. Bizim kültürümüzde öğretmenlerin hakkı neredeyse anne babalarımızın seviyesindedir." dedi.

SÖZLEŞME SÜRESİ 6 YILDAN 4 YILA İNİYOR, PEDOGOJİK FORMASYON ŞARTI KALKIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlik meslek kanunu hazırlanıp çıkarılacak.

Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. Halen 4+2 olmak üzere 6 yıl olan sözleşme süresini 3+1 4 yıla indiriyoruz. Öğretmenliğe kabulde uygulanan pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz.

"ANAOKULUNU ZORUNLU HALE GETİRECEĞİZ"

Artık bu eğitimi bakanlığmız kendisi verecek. Halen ihtiyari olan anaokulu eğitimini de gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra zorunlu hale getireceğiz." açıklamasında bulundu.Lütfen çocuklarınızı merdiven altına teslim etmeyin. Hafta sonu kurslar vesaire buralara teslim etmeyin. Biz sizlere öğretmenlerimizi hafta sonu destek kurslarıyla sizin emrinize veriyoruz.

Bu da ücrete tabi değildir.

Okul yöneticileri ve öğretmenler eğitimle ve öğrencilerle meşgul olacaklar" açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Ders Saatleri Azalacak, Teneffüs Saati ArtacakMilli Eğitim Bakanı Selçuk: Ders Saatleri Azalacak, Teneffüs Saati Artacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.