Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Birliği'ne resti çekti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Birliği'ne resti çekti!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ey AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu işgal hareketi diye nitelendirmeye kalkışırsanız, işimiz kolay, kapıları açarız 3,6 milyon Suriyeliyi size göndeririz” dedi.

Bazı ülkelerin isimlerini veren ve dürüst olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Suudi Arabistan'tan başlayacağım, Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen'i bu hale kimler getirdi, Yemen şuanda ne durumda? On binlerce insan Yemen'de ölmedi mi? Suudi Arabistan siz önce bunun hesabını ödeyin. Yemen'de her tarafı yerle yeksan ettiniz, bunun hesabını verin. Bizim Suriye'nin birliği beraberliği için attığımız, terör örgütlerine karşı verdiğimiz bu mücadelede siz bize laf edemezsiniz, konuşamazsınız. Hele Mısır, sen hiç konuşamazsın. Zira sen ülkende demokrasi katili olan bir kişisin.

Yüzde 52 oy ile seçilmiş olan Mursi'nin mahkemede çırpınarak ölmesine sen neden oldun. Belki de operasyon yaptın. Ailesini bile defnetmesine müsaade etmedin. Sen böyle bir katilsin. Sisi birileri ile toplantı yapmış, bu operasyonu kınamış, kınasan ne yazar, kınamasan ne yazar. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan şüphemiz olsun. Biz inanarak bu yola çıktık. Suriye halkı, özellikle bizim sınır bölgelerimizdekiler hep ‘ne zaman geleceksiniz?' diye çağrıda bulundular. Rejimin tutarsızlıkları işimizi zorlaştırdı. Eğer rejim 8-9 yıl önceki rejim olsaydı belki bu işler daha kolay olacaktı. Bizim Suriye halkına sevdamız zaten tartışılmaz. Bizim derdimiz Suriye'yi işgale kalkışan DEAŞ, YPG-PYD gibi terör örgütleriyledir. Bizim oradaki Kürtlerle sorunumuz yok, sorun tamamen terör örgütleri ile. Bunu saptırmaya çalışıyorlar. Biz oradaki Kürt kardeşlerimizle değil, terör örgütü ile şuanda mücadele ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.