Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Azerbaycan ile ticaret hacmimizi 2023 yılında 15 milyar dolara çıkaracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Azerbaycan ile ticaret hacmimizi 2023 yılında 15 milyar dolara çıkaracağız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Ticaret hacmimiz 2019 yılında yaklaşık 4,5 milyar dolar oldu. Bu rakamı 2023 yılında inşallah 15 milyar dolara çıkaracağız, hedefimiz bu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ikili görüşmesinin ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü temasları kapsamında ikili ve heyetler arası gerçekleştirilen görüşmelerde geleceğe yönelik çok önemli adımlar attıklarını belirtti.

"Azerbaycan'ın başarılarıyla iftihar ediyoruz"

Türkiye ve Azerbaycan arasında siyasi, askeri, ekonomik, ticari, kültürel alanlarda dayanışmayı hep birlikte yaşadıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aramızda bu noktalarda herhangi bir sıkıntı zaten söz konusu değil. Ama bunları bir kez daha bu Yüksek İstişare Konseyde ele almak suretiyle nerede eksiğimiz var, geleceğe nasıl yürüyeceğiz, bunları görüşme fırsatını bulduk" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında siyasi noktada da dayanışmanın en üst düzeyde devam ettiğinin altını çizerek uluslararası kurum ve kuruluşlarda bu dayanışmanın sürdüğünü, bundan dolayı ilgili bakanları kutladığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.