Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Barış Pınarı Harekatı kapsamında 109 terörist öldürüldü'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Barış Pınarı Harekatı kapsamında 109 terörist öldürüldü'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Harekat başladığı saatten şuana kadar 109 terörist öldürüldü. 109’un dışında yaralılar ve teslim olanlar da var” dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suriye'de diğer tüm gelişmelere gözlerini kapayıp sadece Türkiye'yi eleştirmeyi alışkanlık haline getirenleri ahlaka davet eden Erdoğan, “Suriye topraklarındaki gerçek işgalcilere ses edemeyenlerin, Türkiye'nin meşru haklarını koruma konusundaki adımlarına karşı çıkması en basitinden bir acziyet, bir teslimiyet ifadesidir. Onlar aciz olabilir, Türkiye öyle değildir, gerektiğinde hakkını kendi gücü ile almasını bilir” diye konuştu.

Türkiye'nin bu noktaya durduk yere gelmediğinin altını çizen Erdoğan, “Suriye krizinin başladığı 2011 yılından beri bu ülkedeki sorunun tüm kesimlerin haklarını güvence altına alan demokratik bir yöntemle çözümü için gayret gösterdik. Bizzat Beşar Esad'a bu konuda defalarca telkinde bulunduk. Rejimin tercihi demokratik yöntemlerden değil, zor kullanmaktan yana oldu. 1 milyona yakın insanı Beşar Esad Suriye'de öldürdü. Bunlar onun halkıydı. Kendi halkını katleden bir insan ile karşı karşıyayız. ‘O giderse yerine kim gelir?' sorusunu soran liderler var. ‘DEAŞ gelirse ne olur?' DEAŞ'ı sen getirirsen benim söyleyecek bir şeyim yok, Suriye halkı DEAŞ'ı getirir mi getirmez mi görelim. Demokrasi nedir, halkın iradesine saygıdır. Suriye halkı da DEAŞ'ı getirecek kadar aklını peynirle yememiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.