Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Batı Trakya'daki soydaşlarımıza saldıranlar bunun hesabını verirler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Batı Trakya'daki soydaşlarımıza saldıranlar bunun hesabını verirler'
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Doğu Akdeniz’e sahildar bir ülkenin de kışkırtmalarıyla Yunanistan ve Rum yönetiminin yanlış adımlar attığını görüyoruz. Kimse kendini dev aynasında görmemeli. Çok açık, net konuşuyorum, şov peşinde de koşmamalı. Batı Trakya’daki kardeşlerime, soydaşlarıma saldırınlar şunu bilmeli ki, bunun uluslararası hukukta da, diğer yöntemlerle de hesabını verirler” dedi.

AK Parti İl Başkanları Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşanan gerilime dikkat çekerek, Batı Trakya'daki Türklere saldıranların hesabını vereceklerini belirtti.

Hayata geçirdikleri her reformda karşılarında her defasında CHP'yi ve ortaklarını bulduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbe dönemlerinin insanımızın gönlünde bıraktığı izleri temizlemek istedik, karşımızda vesayetçi CHP'yi bulduk. Başörtüsü, kılık kıyafet üzerindeki anti demokratik kısıtlamaları kaldırmak istedik. Karşımızda yasakçı CHP'yi bulduk. Ekonomimizi büyütmek, ihracatımızı artırmak, 81 vilayetimizi yollarla, barajlarla, hastanelerle donatmak istedik, karşımızda CHP'yi bulduk. Onlara rağmen biz bunları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Hızlı tren, köprü yaptık, dünyanın en büyük havalimanlarından birini yaptık, Avrasya Tünelini, Marmaray gibi asrın projesini yaptık, karşımızda yine CHP'yi bulduk. Şimdiye kadar ne yaptık, neyi başardıysak, CHP'nin takoz ve gerilim siyasetine rağmen başardık. Gezi olaylarında milletin iradesine kast eden çapulculara meydanları boş bırakmadık. Onların, çapulcuların arkasında ve yanında yer aldılar. FETÖ paçavraları önünde sabahlara kadar nöbet tutanlar, 15 Temmuz gecesi tankların arasından kaçıp belediyesine sığınanlar, milletin direnişine ‘kontrollü darbe' iftirası atanlar her defasında kaybettiler, karşılarında bizi buldular. Terörle şiddetle, gazete manşetleri ile iktidar hayali kuranlar AK Parti'nin çelikten iradesi karşısında gayelerine ulaşamadılar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.