Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bize silah ambargosu uygulayanlar, Ruanda'da eli kanlı katillere silah yardımı yaptı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bize silah ambargosu uygulayanlar, Ruanda'da eli kanlı katillere silah yardımı yaptı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Batı dünyası Ruanda’da 3 ay boyunca 800 bin insanın vahşice öldürülmesini seyretmiştir. Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı bugün bize silah ambargosu uygulayanlar, o günlerde eli kanlı katillere silah yardımı yaptı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşen 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi'nde konuştu.

Zirvenin İslam aleminin sıkıntılarına çözüm yolları üreteceğine inandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim gibi ülkeyi yönetme mesuliyeti taşıyan liderler için bu toplantılar ufuk açıcıdır. Afrika dostu Afrika sevdalısı bir siyasetçiyim. Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım döneminde 27 Afrika ülkesini ziyaret ettim. 2005 senesini ülkemizde Afrika Yılı ilan ederek ilişkilerimiz yepyeni bir anlayışla ele aldık. Çabalarımız neticesinde Türkiye Afrika ilişkilerini hayal edilemeyecek bir noktaya getirdik. Kıtada göreve geldiğimizde 12 olan büyükelçilik sayımızı 42'ye çıkardık. Dünyanın gözünü kapattığı olaylarda, 2011 yılında eşimle beraber Somali'yi ziyaret eden ilk lider oldum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.