Anadolu Üniversitesinin Ödüllü Sporcularından Rektör Gündoğan’a Ziyaret

Anadolu Üniversitesinin Ödüllü Sporcularından Rektör Gündoğan’a Ziyaret
Tayvan'ın Başkenti Taipei'de düzenlenen 29. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda, Anadolu Üniversitesini taekwando ve okçuluk branşlarında başarıyla...

Tayvan'ın Başkenti Taipei'de düzenlenen 29. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda, Anadolu Üniversitesini taekwando ve okçuluk branşlarında başarıyla temsil ederek altın ve gümüş madalyalarla dönen sporculardan İrem Yaman ve Demir Elmaağaçlı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'ı makamında ziyaret ettiler.

19-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenen turnuvaya, 134 ülkeden 7 bin 377 sporcu katılım gösterirken Anadolu Üniversitesini taekwando, okçuluk ve atletizm branşlarında temsil eden sporculardan 4'ü ise altın, gümüş ve bronz madalyalarla ülkelerine dönerek üniversitelerine büyük gurur ve sevinç yaşattılar.

Gerçekleşen ziyarette; Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Celal Avni Öztürk, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kafile Başkanı Prof. Dr. Hayri Ertan da yer aldı. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Açıköğretim Sistemindeki öğrenimlerinin yanı sıra uluslararası müsabakalarda da büyük bir başarılar elde eden sporculara ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

"Anadolu Üniversitesi olarak bu sene 29'uncusu düzenlenen Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na geniş bir katılım gösterdik. Bu katılım neticesinde sporcularımızın elde ettiği başarının yanı sıra Üniversitemizin destekleri dolayısıyla federasyon, üniversitemize teşekkür yazısı iletti. Özellikle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi öğrencisi olan sporcuların katılım sağlamasıyla ülke millî takımımız çok daha güçlü hâle geldi. Bu anlamda Üniversite Sporları Federasyonu ve 29'uncu Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda da Anadolu Üniversitesi olarak çok önemli bir yerimiz var. Ayrıca öğrencilerimize eğitim-öğretim faaliyetlerinin dışında sosyal ve sportif amaçlı her türlü faaliyetlerde de destek vermekteyiz. Arkadaşlarımız da desteklerimiz neticesinde önce üniversite sporlarına sonrasında ise yurt dışı faaliyetlerine katılmayı hakediyorlar. Sporcularımıza, üniversitemiz tarafından geçmişte gerekli destekler verildi ve şu anda da desteklerimiz artarak devam etmekte. Üniversitelerarası Dünya Şampiyonası'na katılarak üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden 15 sporcumuzun başarılarından dolayı gurur duyuyoruz. Sporcularımıza ne kadar teşekkür etsek az, bundan sonrası için de kendilerine desteklerimiz devam edecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.