Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bunlar politikanın yüz karası'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bunlar politikanın yüz karası'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kararları değil de hakimlerin şahıslarını hedef alarak, hatta onları çete yaftası vurup hedef göstererek, hele hele hakaret ederek yapılan eleştirinin adı densizliktir, had bilmezliktir, hatta ahlaksızlıktır. 40 yıldır siyasetin içinde birisi olarak bu tür kişileri politikanın yüz karaları olarak değerlendiriyorum. Yargı mensuplarımıza bu tür densizliklere gözlerini, kulaklarını ve kalplerini kapalı tutmalarını rica ediyorum" dedi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlen Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görev yerleri belirlenecek bin 446 hami ve savcılara seslenerek, “Hiçbir yargı kurumu ve mensubu herhangi bir partinin, siyasetçinin, şahsın çıkarına göre karar vermekle mükellef değildir. Buna şahsım da dahildir” ifadelerini kullandı.

Görev yerleri için kuraları çekilen bin 446 adli yargı hakimi ve cumhuriyet savcısını tebrik eden ve Türkiye'de 19 bin 349 hakim ve savcının görev yaptığını, bin 446 hakim ve savcı ile bu rakamın 20 bin 795'e çıktığını söyleyen Erdoğan, “Adliye binalarımızın dışında ve mahkeme salonlarımızdaki kürsünün arkasında ‘Adalet mülkün temelidir' sözünün tüm hayatınız boyunca rehberiniz olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.