Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler adasında incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler adasında incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ulusal değil, uluslararası bazda da toplantılarımızın yapıldığı bir ada haline getirelim istedik. Darbe dönemi karanlığına bambaşka bir kimlikle inşallah ışık tutulacaktır. Burası bu haliyle bir ispatı vücut ediyor. Yıl sonuna kadar burayı bitireceğiz, Demokrasi ve Özgürlükler Adasını böylece hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Mayıs 2015 tarihinde temeli atılan 18.3 hektarlık Yassıada projesinde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a incelemeler sırasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu eşlik etti.

“Demokrasi ve Özgürlükler adasını yıl sonu itibariyle hayata geçirmiş olacağız”

Yassıada'da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yassıada demiyorum, Yaslıada diyorum. Yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak adını 14 Aralık 2013'te koymuş olduğumuz bu adanın inşallah fevkalade bir durum olmazsa yıl sonu itibariyle açılışını yapacağız. Bu konuda tabi Türkiye odalar ve Borsalar Birliğiyle yaptığımız anlaşma, bu arada firmanın yaptığı çalışmalarla zor şartlara rağmen, çünkü bütün malzemenin dışarıdan getirilmesi, burada çalışmaların sürdürülmesi, Çevre düzenlemesi peyzaj çalışmaları hakikaten kolay şartlarda olan bir çalışma değil. Bütün bu zorluklara rağmen 5 yılı buldu, buraya gelmiş bulunuyoruz. Artık yıl sonu itibariyle inşallah bunu bitirmiş olacağız. Demokrasi ve Özgürlükler Adasını da böylece hayata geçirmiş olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.