Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ'da deprem konutları teslim töreninde konuştu: '6 ay içinde bitecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ'da deprem konutları teslim töreninde konuştu: '6 ay içinde bitecek'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bundan sonra yapacağımız çok işimiz var biliyoruz. 6 ay sonra geri kalanı da bitireceğiz. Hepsi bitmiş olacak. Kardeşlerim benim sizlerden bir isteğim var. Bir olacağız, iyi olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" dedi.

Elazığ'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ depreminin 1. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma ve deprem konutları anahtar teslim törenine katılmak üzere Elazığ'a geldi. Uçakla Elazığ Havalimanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la helikoptere geçerek, kentte yapılan çalışmaları yaklaşık yarım saat havadan inceledi. Erdoğan ardından merkeze bağlı Yazıkonak beldesinde deprem konutları teslim töreni alanına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bekleyen vatandaşlara otobüs üzerinden açıklamada bulundu.

"Elazığ'ın saygıdeğer insanları, gakkoşlar sizleri böyle anlamlı bir günde en kalbi duygularla selamlıyorum" diyerek sözüne başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Kardeşlerim 1 yıl önce hüzünlüydük, dertliydik. Zira burada gözyaşı vardı. Burada binalarımız depremle birlikte yıkılmıştı. Sağolsun tüm bakan arkadaşlarım gece demediler, gündüz demediler ve burada kurumlarımızla beraber bir taraftan depremle binaların altında kalan vatandaşlarımızı çıkarmaya gayret ettiler. Sizler ağlıyordunuz. Acaba benim yavrum çıkacak mı diye bekliyordunuz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.