Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ensar ile muhacir nedir o adam bilmez'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ensar ile muhacir nedir o adam bilmez'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Suriyelileri geri göndereceğiz" sözlerini eleştirerek, "Bunun insanlıktan nasibi var mı? İnsanlıktan nasibini almamış olan bir kişi ancak bunu söyleyebilir. Bunlar muhacir, biz ise ensarız. Ensar ile muhacir nedir o adam bilmez, o hassasiyeti anlamaz" dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Merkezi'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa Erdoğan'ın yanısıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGVA'nın faaliyetlerinden övgü ile bahsetti. Mekanlara anlam veren unsurun içindeki insan olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Ne kadar muhteşem bina yaparsanız yapın içinde insan yoksa orası bir beton yığını olarak kalmaya mahkumdur. TÜGVA Genel Merkezi'ni beton yığınına dönüşmekten kurtaracak olan öncelikle TÜGVA'ya gönül vermiş arkadaşlarımızdır. Genel merkez binamız sizlerin çalışmalarıyla anlamını bulacaktır. Bu bina eşyalarla değil ortaokul çağından üniversiteye kadar farklı yaş gruplarındaki gençlerimizin heyecanı ve samimiyeti ile olduğu zaman gerçek fonksiyonunu icra edecektir. TÜGVA Genel Merkezi etrafındaki diğer binalarda ayırıcı vasfı, her gün dolup taşan gençler olmalıdır. TÜGVA'ya gönül vermiş her bir kardeşimin meseleye bu şeklide baktığına inanıyorum” diye konuştu.
TÜGVA'nın kısa zamanda katettiği mesafenin önemli bir başarı olduğunu söyleyen Erdoğan, “TÜGVA 81 vilayetimizin tamamında ve 404 ilçemizde örgütlenmesini tamamladı. Gerçekleştirdiği faaliyetlerle bu kurumumuz ülke genelinde 4.5 milyonu aşkın gencimize ulaşmayı başardı. Yurt doluluk oranı yüzde 58'lerden yüzde 90'lar üzerine çıktı. Bugün 58 yurdumuzda 7 bin 500 civarında öğrencimize evlerini aratmayacak sıcak, ferah ve huzurlu ortamda barınma imkanı sunuluyor. Yaz okulları ile 71 bin ortaokul öğrencimiz TÜGVA ile tanışma fırsatı buldu. Gençlerimizin yurt dışı tecrübesi kazanmasına yönelik çalışmaları takdirle karşıladığımızı söylemek isterim” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.