Evliya Çelebi’den Bir İlk Daha

Evliya Çelebi’den Bir İlk Daha
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ekibi büyük bir başarıya imza atarak ilk defa...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ekibi büyük bir başarıya imza atarak ilk defa bir hastadan kalp tümörü çıkarılması ve 4 damar By-pass Koroner Ameliyatını aynı seansta yapmayı başardı.

Adını ilk defa yapılan ve önemli büyük ameliyatlarla duyuran DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ekibi bu defa da bir hastadan kalp tümörü çıkarılması ve 4 Damar Bypass Koroner Ameliyatını aynı seansta yaparak büyük bir başarıya imza attı.

Ali Rıza Öztuna isimli hastaya tıp literatüründe az rastlanan bir durum olan kalp komşuluğunda sağ akciğerde kitle ve 4 damar by-pass ameliyatı aynı seansta yapıldı. Ameliyat Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinden Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Op. Dr. Aslı Gözüaçık, Op. Dr. Engin Akgül, Op. Dr. İ. Fevzi Özdomoniç, Yrd. Doç. Dr. Sinan Erkul, Op. Dr. Gülen Erkul'dan oluşan ekip tarafından başarı ile gerçekleştirildi.

Yapılan ameliyatta hastadan 12 santimetre en ve 17 santimetre boyutlarında kalp komşuluğunda bulunan dev bir tümör çıkarılırken, aynı seansta hastaya ayrıca 4 damar bypass ameliyatı yapıldı. Ameliyat sonrasında yoğun bakıma alınan hasta erken dönemde servise alınarak şifa ile taburcu edildi.

Hekimler tarafından yapılan açıklamada; hastadan çıkarılan tümörün kitle büyüklüğünün tıp literatüründe nadir bir olgu olduğu belirtildi.(EFE)

Evliya Çelebi’den Bir İlk Daha

Evliya Çelebi’den Bir İlk Daha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.