Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Güvenli bölge kontrolümüzde olmalı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Güvenli bölge kontrolümüzde olmalı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Güvenli bölgenin PYD’ye koruma kalkanı olmasına müsaade edemeyiz. Kontrol bizde olmazsa, güvenliğimiz her an tehdit altında olmaya devam edecektir.” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı'nın “Koalisyon güçlerinin gözlem noktası kurması” önerisine sert çıktı, “Savunma Bakanımız gereken cevabı verdi. Fırat'ın doğusunda PYD'ye, YPG'ye koruma gücü tahsis edilmesi söz konusu bile olamaz” dedi.

Soçi dönüşü uçakta açıklamalarda bulunan Erdoğan, hem temaslarını değerlendirdi hem de gazetecilerin sorularını cevapladı.

BİZ GÜVENDE OLMALIYIZ

 Suriye'de kurulacak güvenli bölge konusunda gelişme var mı?

“ABD'nin çekilme kararı bazı belirsizliklerin yaşandığı bir süreç olarak karşımızda duruyor... Gecikmeler var. Doksan gün dediler, neredeyse bir seneyi buldu. Hâlâ yapacağız diyorlar. Fırat'ın Doğu'sunun terör örgütlerinden temizlenmesi gerekiyor. Güvenli bölge Türkiye'nin kontrolünde olmalıdır. Aksi hâlde bizim güvenliğimiz her an yine tehdit altında olmaya devam edecektir. İkincisi güvenli bölgenin PYD/YPG için bir tür koruma kalkanı olmasına müsaade edemeyiz. Bu konuda çok ama çok kararlıyız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.