Cumhurbaşkanı Erdoğan Ile Rusya Lideri Putin Arasında Kritik Suriye Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ile Rusya Lideri Putin Arasında Kritik Suriye Görüşmesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede İdlib'de yaşanan son gelişmeler vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rejimin İdlip'te ateşkesi ihlal ettiğine ve sivillerin hedef alındığına dikkat çekti. İki lider Soçi Mutabakatına bağlılıklarını teyit etti.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN GÖRÜŞMEYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede ikili ilişkilerin yanısıra İdlip'te yaşanan son gelişmeler ele alınmıştır. Cumhurbaşkanımız, rejimin son iki haftadır İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesine yönelik ateşkes ihlallerinin endişe verici boyutlara ulaştığını; sivillerin yanı sıra okul ve hastanelerin hedef alınıp tahrip edilmesinin terörle mücadeleyle izahının mümkün olmadığını belirtmiştir.

"İKİ LİDER SOÇİ MUTABAKATINA BAĞLILIKLARINI TEYİT ETMİŞLERDİR"

Cumhurbaşkanımız, rejimin amacının İdlip'te Türk-Rus işbirliğini sabote etmek ve Astana ruhunu zedelemek olduğuna işaret etmiş, İdlip'te gerilimin tırmanmasının Anayasa Komitesi'nin ihdası ve siyasi sürecin akamete uğratılması riskini de beraberinde getirdiğine dikkat çekmiştir. Görüşmede her iki lider Soçi Mutabakatına olan bağlılıklarını teyit etmişlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne dek Soçi Muhtırası'nın uygulanmasında önemli mesafe kat edildiğini, buna mukabil yaşanan saldırıların ortak hedeflere zarar verebileceğini belirtmiştir. Son olarak Bosna-Hersek'te yaşanan hükümet krizine de değinen Cumhurbaşkanımız, bölgenin uluslararası örgütlerle işbirliğini artırmasının barış ve istikrar için elzem olduğuna inandıklarını kaydetmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.