Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Havalimanı Gayrettepe arasında ulaşım 35 dakikada sağlanacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Havalimanı Gayrettepe arasında ulaşım 35 dakikada sağlanacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin hayata geçirilmesiyle Gayrettepe-Havalimanı hattındaki ulaşımın 35 dakikada gerçekleşeceğini açıkladı. Erdoğan, CHP’nin Suriye ve Libya eleştirilerine tepki göstererek, “Türkiye Suriye'de daha da ilerlemeye devam edecek, sen katil Esed'le her türlü flörtü yapmaya devam et” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüpsultan'da Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesi ilk ray kaynağı törenine katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk etapta 90 milyon yolcu kapasitesiyle açılan ve 200 milyon yolcu kapasitesine kadar büyüme imkanı olan İstanbul Havalimanımız dev projelerden biridir. Toplu taşımayı kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla metro hattının inşası için de kolları sıvadık. Toplam uzunluğu 37,5 kilometreyi bulan ve 9 istasyondan oluşan metro güzergahı İstanbul'daki diğer toplu taşıma hatlarıyla da bağlantılıdır. Burada 10 kazı makinesi birden çalışıyor. Kazı çalışmalarının yüzde 94'ü tünellerin de önemli bir kısmı tamamlandı. Projenin genelinde de aşağı yukarı 3'te 2'lik gerçekleşme oranına ulaştık. Şimdi rayların döşemesine başlıyoruz. Amacımız günde 24 saat kesintisiz çalışmayla günde 470 metre ray montajını gerçekleştirmektir. Rayları ve malzemeleri ülkemiz firmaları üretiyor. Bu hattın sinyalizasyon ve metro vagonları da bu arada gerçekleştirilmiş olacak. Özellikle içinden geçtiğimiz şu kritik dönemde ülkemizde üretimi mümkün olan hiçbir için dışarıdan getirilmesine müsaade edemeyiz. Tamamlandığında saatte 120 kilometre hızla metro araçları faaliyet gösterecek. Ülkemizin ilk hızlı metro hattı unvanını kazanacak bu hatla Havalimanı -Gayrettepe arasında ulaşım 35 dakikada sağlanacak. Hedefimiz ilk 28 kilometrelik kısmı oluşturan ve Hasdal'a kadar olan bölümü bu yılın sonunda, Kağıthane bölümünü 2021 Nisan'da Gayrettepe'yi de 2021 Ağustos'unda hizmete almaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.