Beyşehir’de Karla Mücadele Çalışmaları

Beyşehir’de Karla Mücadele Çalışmaları
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkilerken, Beyşehir Belediyesinin karla...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkilerken, Beyşehir Belediyesinin karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Beyşehir ilçe merkezinde kar yağışının durmasının ardından Beyşehir Belediyesi ekipleri ana arterler ile caddeler ve özellikle eğimli kesim ve dik yokuşlarda buzlanmaya karşı önlem alırken, sabahın erken saatlerinde başlayan solisyon ve tuzlama çalışması ilerleyen saatlere kadar şehrin tüm kesiminde devam etti. Beyşehir'de kar yağışının en fazla etkili olduğu Huğlu Mahallesinde ise kar yüksekliği 15 santime ulaştı. Kar yağışının ardından Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yerleşim merkezinde yolları ulaşıma açık tutabilmek için seferber olurken, iş makineleri gece boyu mesai yaptı. Çalışmalara kar küreme ataşmanı takılan traktörler de destek verdi.

Kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava şartlarından Beyşehir Gölü'ndeki avcılık faaliyetleri de olumsuz etkilendi. Balıkçıların büyük bölümü av faaliyetlerine ara verdi. Günü mesai yapmadan geçiren balıkçılar, kıyılardaki limanlara giderek teknelerinde kar temizliği yaptı.

Beyşehir’de Karla Mücadele Çalışmaları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.