Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Libya'nın barış ve huzura kavuşabilmesi için ateşkesin kabulü temin edilmelidir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Libya'nın barış ve huzura kavuşabilmesi için ateşkesin kabulü temin edilmelidir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın başkenti Berlin’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Erdoğan, "Libya'nın barış ve huzura kavuşabilmesi için Berlin Zirvesi'nde ateşkesin ve siyasi sürece dönüşün kabulü temin edilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya konusunda gerçekleştirilecek zirveye katılmak için bulunduğu Almanya'nın başkenti Berlin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Görüşmenin basına açık olan bölümünde açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Samimi diyaloğumuza ve karşılıklı anlayışa dayalı çok boyutlu işbirliğimiz, ortak coğrafyamızdaki sorunların çözümü bakımından önemli katkılar sağlamaktadır. 2019 yılının ikili ilişkilerimiz açısından gayet iyi değerlendirdik. S-400 gibi uluslararası alanda ses getiren projeleri, karşı karşıya kaldığımız baskılara rağmen milli çıkarlarımızdan taviz vermeden kararlılıkla tamamladık. TürkAkım gibi enerji alanındaki diğer büyük ortak girişimimiz olan Akkuyu Nükleer Güç Santral inşası da stratejik bir niteliğe haizdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.