Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Muhtarlık seçimlerinin diğer seçimlerden ayrılmasında yarar var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Muhtarlık seçimlerinin diğer seçimlerden ayrılmasında yarar var'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinden ayrılmasında yarar var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde muhtarların katılımıyla düzenlenen iftar programına katıldı. İftarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım eşlik etti. 

“Muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı ve meclis üyesi seçimlerinden ayrılmasında yarar var” 

Muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Muhtarlıklarımızın büyüklükleri çok farklı olduğu için büyükşehirler başta olmak üzere bazı yerlerde bir kişinin tüm mahalleyi kucaklaması mümkün olmayabiliyor. Aynı şekilde 50-10 haneden mahallelere de rastlayabiliyoruz. Kırsal ve büyükşehirler ayrı olmak üzere mahallenin büyüklük ve nüfus esasına göre gözden geçirilmesinde fayda görüyorum. Etkin şekilde yönetilebilir mahalleler muhtarlarımız vasıtasıyla milletimize vereceğiniz hızını ve kalitesini yükseltecektir. Aynı şekilde muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı ve meclis üyesi seçimlerinden ayrılmasında yarar var. Muhtarlık seçimlerini belediye başkanlığı seçimlerinden önce veya sonra yapılmasının her iki seçimin daha sağlıklı yürümesini temin edecektir. Muhtarlıklarımızı yönetim yerine hem de özlük haklarında bugünkü konumlarına biz getirdik. Özlük haklarının yanında silah dediniz, silahı da verdik, hem de geri iade edilmemek üzere. İçişleri Bakanlığımız bünyesinde muhtarlık daire başkanlığı ve muhtarlık bilgi sistemini de biz kurduk. Bu muhtarlık müessesine verdiğimiz önemin bir ifadesidir. Valilerimize, kaymakamlarımıza belediye başkanlarımıza muhtarlarımızla ilgilenmeleri konusunda kesin talimatlarımız var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.