Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı
Büyükşehir Belediyesi'nin "Okuyan ve Okutan Şehir" sloganıyla düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin "Okuyan ve Okutan Şehir" sloganıyla düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı. Fuarın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, okuna ve okutan şehir hedefine ulaşılması için tüm Kayserililerden destek istedi.

14-22 Ekim tarihleri arasında açık kalacak olan 1. Kayseri Kitap Fuarı'nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, Yedi Güzel Adam hikayesinin iki önemli yazarı Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören, çok sayıda yazar, şair, sanatçı ve vatandaşlar katıldı. Kitap Fuarı'nın açılışı için başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere çok sayıda bakan, milletvekili ve belediye başkanı telgraf gönderdi.

"DERDİ OLMAYANIN DAVASI, KAYGISI OLMAYANIN HİZMETİ OLMAZ"

Fuarın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kültür Şehri Kayseri için önemli bir organizasyon daha üstlendiklerini söyledi. Okumanın önemini vurgulayan Başkan Çelik, "Yedi güzel adamı mutlaka bilirsiniz. Kitap okuma alışkanlığımız fazla olmasa da filmleri çekildiği için televizyondan izlemişsinizdir. Onlardan biri olan ve şu an aramızda bulunan Nuri Pakdil Hocamız der ki, "Okumadığın gün, karanlıktasın ve bu karanlıkta hiçbir şey meşru değildir." Oysa biz bugünümüzün de geleceğimizin de karanlık değil aydınlık olmasını istiyoruz. Yedi güzel adamdan ikincisi olan ve yine şu an aramızda bulunan Rasim Özdenören Hocamız da diyor ki, "Derdi olan insan okur, derdi olmayan da okuyarak dert sahibi olur. Asıl mesele bir derdimizin olmasıdır." Her fırsatta ben de dile getiriyorum ki, Derdi olmayanın davası, kaygısı olmayanın hizmeti olmaz. Bizim derdimiz var. Derdimiz olduğu için de gece gündüz çalışıyoruz. Dertlerimizden birisi de okumak ve okutabilmek. Kayseri'yi "Okuyan ve Okutan Şehir" yapma derdinde ve hedefindeyiz. Bir zamanlar Makarr-ı Ulema (Alimlerin karargâhı) diye anılan Kayseri'yi yine o ruha ulaştırmak istiyoruz. Bu bilinçle kent merkezi ve ilçelerimizde alt ve üst yapıda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz; ancak aslında biz her alanda kapsamlı bir altyapı çalışması gerçekleştiriyoruz. Sporda, kültür ve sanatta, bilimde ve diğer alanlarda güçlü bir altyapı kurma gayreti içindeyiz. Kayseri'den daha çok sanatçı, daha çok yazar, daha çok sporcu, daha çok bilim adamı çıkmasını arzu ediyoruz. Bunun tek yolu da sanatla, sporla, bilimle, kültürle uğraşan insan sayısını artırmaktan geçiyor. İsteyen herkese bu imkanları sunmaktan geçiyor. İşte bu nedenle Kayseri'yi "Kütüphaneler Şehri", "Okuyan Şehir" yapmak için gayret ediyoruz. Bu nedenle kütüphaneler yapıyor ve mevcut kütüphanelerimizi modernleştiriyoruz. Bu nedenle Kayseri'nin önemli tarihi miraslarından Meryem Ana Kilisesi'ni 24 saat açık olacak Türkiye'nin en prestijli kütüphanelerinden birisi haline getirmek için çalışıyoruz. Yine bu nedenle üniversite öğrencilerimizin yoğunlukta olduğu Talas ilçemize 24 saat açık, adeta bir eğitim kampüsü niteliğinde olacak olan bir kütüphane yapmak için çalışıyoruz. Bu nedenle Büyükşehir Belediyemizin yanındaki Cafeyi Kitap Cafe haline getireceğiz. Bu nedenle Şehir Akademisi vasıtasıyla düşünen insan sayımızı artırmaya gayret ediyoruz. Ve bu nedenle Yazarlık Okulu açarak düşünen insanların düşündüklerini kaleme almalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

"OKUMAK GELECEK İÇİN EN GÜZEL YATIRIM"

Okuma alışkanlığımızın yetersizliği ile ilgili rakamları ters yüz etmemiz gerektiğini vurgulayan Başkan Çelik, bu konuda herkese görev düştüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü, okumak iyi bir gelecek için en güzel yatırımdır. Yerel yönetimler için de insanlara iyi bir gelecek sağlayacak projeler en güzel yatırımlardır. Bu kapsamda yaptığımız yatırım ve hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek 1. Kayseri Kitap Fuarı'nı düzenledik. 22 Ekim'e kadar açık kalacak olan fuarımıza 120 yayın evi, 250'yi aşkın şair, yazar ve sanatçı katılacak. Fuarımız süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuklarımıza yönelik sayısız etkinlik yapılacak. Okuyan ve okutan şehir sloganı ile yapmış olduğumuz bu fuarı geleneksel hale getireceğiz. Artık her sene ekim ayı ekin ayı olacak. Kitabı en önemli gündem maddemiz haline getirmek zorunda ve mecburiyetindeyiz. Tüm hemşehrilerimden "Okuyan ve Okutan Şehir" hedefimiz için destek istiyorum. Tüm hemşehrilerimden, okumaya ve çevresindekileri okutmaya yönelik gayret rica ediyorum. Tüm hemşehrilerimin kendilerini sarsarak daha aydınlık gelecek için kitaplara yönelmesini arzu ediyorum. Ve bu düşüncelerle tüm hemşehrilerimi Kitap Fuarımıza davet ediyorum" diye konuştu.

"YEDİ GÜZEL ADAMIN İKİSİ AÇILIŞTA"

Törende Yedi Güzel Adam'dan biri olan Rasim Özdenören de bir konuşma yaparak Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kitap fuarının kitaba ve kültüre verilen önemi gösterdiğini söyledi. Okumanın önemini vurgulayan Özdenören, Kitap Fuarı'na emeği geçen herkese teşekkür etti ve bu emeklerin boşa gitmeyeceğini kaydetti. Yedi Güzel Adam'ın ağabeyi olan Nuri Pakdil de konuşmasında Kuran-ı Kerim'in ilk emrinin "Oku" olduğunu hatırlatarak okumanın en önemli şiarımız olması gerektiğini dile getirdi. Pakdil, Kitap Fuarı nedeniyle teşekkür etti ve bu fuar sayesinde Kayseri'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise okuma oranımızın düşüklüğünün bir İslam ülkesi olan Türkiye'ye yakışmadığını belirterek Kitap Fuarı'nın bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi. Tamer, Ankara'dan her gelişlerinde bir açılış veya temel atma törenine katıldıklarını vurguladı.

Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında, okuma oranlarının artırılması için önemli çalışmalar yapıldığını dile getirdi. Okuma alışkanlığını kazanan çocukların ülkemizin geleceği için en önemli sermayelerimiz olduğunu ifade eden Vali Kamçı, Kayseri Kitap Fuarı'nın bu alışkanlığı artıracağına inancını dile getirdi ve tüm Kayserilileri fuara davet etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven'in dualarıyla 1. Kayseri Kitap Fuarı ziyarete açıldı. Açılışın ardından katılımcılar 120 yayınevinin katıldığı Kitap Fuarı'nı gezdiler. Fuara ilk gününe Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören'in yanı sıra Recep Garip, Pelin Çift, Mete Yarar, Hanefi Avcı, Tarık Tufan, İclal Aydın, Hikmet Genç ve Ersoy Dede gibi ülkemizin önemli yazarları katıldı. 1. Kayseri Kitap Fuarı'na ilk gününde büyük bir ilgi gösterildi.

Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.