Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin görüşmesi sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin görüşmesi sonrası önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de terör örgütlerine karşı mücadelenin ortak devam edeceğini belirterek, “Terör örgütleriyle mücadeleler anlık değildir. Hedefimiz Suriye halkının huzurunu mutluluğunu sağlamaktır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca ABD ve Rusya'nın güvenli bölgeyi desteklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Rus karasularının yakınındaki gemi kazasında hayatını kaybeden Türk denizcileri anarak yakınlarına baş sağlığı dileyen Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarında gösterilen özveri için Putin'e teşekkür etti.

“2019 yalında ortak kültür etkinlikleri düzenleyeceğiz” 

Türkiye ile Rusya arasında ekonomi, ticaret, sanatı, enerji ve kültür alanlarında çok yoğun bir işbirliğini olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Turizm bu işin başını çekiyor. Sayın Putin ve şahsımın katkılarıyla mevcut ilişkilerimiz güçleniyor. Ticaret hacmindeki artış eğilimi devam ediyor. Ticaret hacmimiz 26 milyar doları bulmuş durumda. 2019 yılı çok özel bir yıl olacaktır. Bu yıl Türkiye ve Rusya'da kültür ve turizm etkinliklerini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.