Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türk milletinin istiklal mücadelesi bitmeyecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türk milletinin istiklal mücadelesi bitmeyecek'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yaşadıklarımız bize gösteriyor ki, Türk milletinin istiklal mücadelesi vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmaya devam ettiği sürece bitmeyecektir” dedi.

Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen “Cumhuriyetin 97. Yılında Milli Mücadele Sergisi” açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada yaşananların Türk milletinin istiklal mücadelesinin bitmeyeceğini gösterdiğini söyledi. Erdoğan, “Tarihten ve yaşadığı coğrafyadan tamamen silinmeye çalışılan bir milletin yeniden ayağa kalkışının sembolü olan İstiklal Harbimizdeki ruh ve heyecan bugün de yolumuzu aydınlatıyor. Bölgemizde yazdığımız her yeni destan ile maziden atiye kurduğumuz köprüyü tahkim ediyor ve güçlendiriyoruz.

İstiklal harbimizi zafere ulaştırıp cumhuriyetimizi kurarak pek çok mazlum milletin gönlüne bağımsızlık ateşini biz düşürdük. Anadolu'nun üzerine bir sırtlan gibi saldıran emperyalistlerin korkusu da zaten buydu. Daha sonraki yıllarda Balkanlar'dan Güney Asya'ya kadar özgürlük ateşinin közü Anadolu'dan çıkmıştır. Bugün de yürüttüğümüz mücadele ile kalbi ve gözü üzerimizde olan nice mazlumlara, mağdurlara umut veriyoruz. Yaşadıklarımız bize gösteriyor ki, Türk milletinin istiklal mücadelesi vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmaya devam ettiği sürece bitmeyecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.