Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye'yi tökezletmeye çalışanları bir kez daha hüsrana uğratalım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye'yi tökezletmeye çalışanları bir kez daha hüsrana uğratalım'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi tökezletmeye çalışanları bir kez daha hüsrana uğratalım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Demokrasi Meydanında halka hitap etti. Erdoğan, "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Türkiye'de Güney Doğu Anadolu Bölgemiz, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Ege, Marmara var. Bu beyfendi Kürtte değil, ne idüğü belirsiz. Sen Kürdistanı çok mu seviyorsun, Irak'ın Kuzeyinde Kürdistan var, defol oraya git.

Biz 780 bin kilometre karede 82 milyon nüfusumuzla Türkü, Kürdü, Lazı, Gürcüsü, Abazası, Arnavutuyla hep birlikte biriz, beraberiz, kardeşiz. Çünkü yaradılanı biz yaradandan ötürü sevdik. Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. CHP'nin adı İYİ, kendi karışık partinin inkarı devam ettikçe eş başkanın sesi daha çok yükseliyor. Şunu bileceğiz senin bir defa bu ülkede ki tüm etnik unsurlara hepsine saygın olacak. Türkiye benim Kürt kardeşlerimden ibaret değil ki. Belli bölgelerde Kürt kardeşlerimizin oylarıyla birinci partiyiz. Bunlar tamamen etnik yapı oluşturmak istiyorlar bu ülkede, bu anlayışınıza da fırsat vermeyeceğiz. Kürdistan'ı çok seviyorsan Kuzey Irak'ta var buyur oraya git, senin gibi olanlar varsa onlar da oraya gitsin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.