Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ucuz pazarlıklar bize yakışmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ucuz pazarlıklar bize yakışmaz
“Sayın Bahçeli’nin de, benim de üzerinde durduğumuz konu Cumhur İttifakı’na olan sadakatimizdir. Öyle ucuz pazarlıklara filan biz girmiş değiliz. Onu da birbirimize yakıştırmayız. “İş Bankasındaki CHP hisselerinin yanı sıra Türkiye Şişe Cam’ın da Hazine’ye devredilmesi gerekiyor. CHP direnebilir. Direnmek niye olur? Bir şeyi hak etmeyen direnir...”

Moldova dönüşü gündeme dair açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile mücadelede Moldova makamlarıyla yakın iş birliği içinde oluklarını söyledi. Bir müddet önce örgütün 7 önemli ismini teslim aldıklarını hatırlatan Erdoğan “Moldova'da bunların hâlen 5 okulları var... Bunların Maarif Vakfına devri için de çalışmalarımız sürüyor” dedi. Erdoğan gazetecilerin sorularını özetle şöyle cevapladı:

Pompeo ile görüşme yaptınız. İki önemli konu vardı. Birisi gazeteci Kaşıkçı, diğeri de Menbiç meselesi...
Menbiç konusunda malum 90 gün süre verilmişti. “90 günlük süre artık doldu gidiyor, şimdi herhâlde 190'a ulaşacağız” dedim. “Bunu bir defa süratle halletmemiz lazım” dedim. Bu konuda Trump da söz verdi. Siz de verdiniz. Hatta Obama da ‘Bunu çözeceğiz' demişti. “Bu konuda mesafe alınması isabetli olur” dedim. Dediğim gibi, Gaziantep'te şu anda bizim askerlerle beraber bir çalışmanın içerisindeler. Dolayısıyla bu kez bir mesafe alınması mümkün. Şu anda işte yeni bir dönem başladı. Hedefleri gerçekleştirmeye başlayabiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.