Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tebbun'dan ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tebbun'dan ortak basın toplantısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, gerçekleştirdikleri ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, konuşmasında Maalesef uluslararası toplum ne Suriye'de ne Libya'da iyi bir imtihan verebilmiştir. Libya krizinin bu kadar derinleşmesinde başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, sergilenen atalet ve ikircikli tavrın çok büyük bir payı vardır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temasları kapsamında bulunduğu Cezayir'de, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından ise ortak basın toplantısı düzenlendi.

Konuşmasına, "Kahramanlar ve şehitler diyarı" olarak nitelendirdiği Cezayir'de 2018 yılındaki ziyaretinin ardından bir kez daha bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Erdoğan, ev sahipliği ve misafirperverlikleri için mevkidaşına şükranlarını sundu.

Tebbun'u görevine seçilmesi dolayısıyla tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Göreve başlamasının ardından devlet başkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştiriyor olmaktan da ayrıca onur duyuyorum" dedi.
Erdoğan, Türkiye'nin Cezayir'in müreffeh geleceğine yürekten inandığını dile getirerek, Cezayir'in güvenliğini, huzurunu ve bekasını Türkiye'ninkinden ayrı asla düşünmediklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.