Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askerlik sistemini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askerlik sistemini açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni askerlik uygulamasını Balıkesir’de açıklayarak, "Lise ve altı mezunlar için 6+6 ay askerlik uygulaması getiriyoruz. Eğitim durumuna bakılmaksızın isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek. İki yıllık meslek yüksek okulu mezunlarına ise 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. Lisans ve lisan üstü için belirlenecek sayıda yedek subaylık devam edecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuva-i Milliye Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Miting meydanına Cunhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile dev afişleri asıldı. AK Partili gençler ise meydana, "Sayende gençler ilk 11'de Reis" yazılı pankart astı. Miting öncesinde Balıkesir'in belediye başkan adayları tanıtıldı.

Erdoğan, Balıkesir'in gönül sultanlarının şehri olduğunu ifade ederek, “Balıkesir, Osmanlı'nın emekleme döneminde, onun ulu bir cihan devletine dönüştüren isimleri yetiştirmişti. Çanakkale'de ön saflarda yer almıştı. İstiklâl harbinde mücadele bayrağını tereddüt etmeden açmıştı. Balıkesir, 15 Temmuz başta olmak üzere son dönemde de dimdik durmuştur. Her dönemde milletimizin uyanışına öncülük etmiştir. Balıkesir, sadece kurtuluşa değil, kuruluşa da öncülük etmiştir. İnşallah 31 Martta da dalga dalga bütün Türkiye'ye yayılacak yeni bir uyanış bayrağına öncülük edecektir. Balıkesır! 31 Martta tevazu, samimiyet ve gayretle, memleket işi, gönül işi diyor muyuz? 31 Martta gönül belediyeciliği diyor muyuz? Cumhur ittifakını destekliyor muyuz? Afyonkarahisar'dan size selam getirdim. Orada da alan tıklım tıklım doluydu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.