Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yeni dönemin parlayacak yıldızı olarak Türkiye gösteriliyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yeni dönemin parlayacak yıldızı olarak Türkiye gösteriliyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferansla katıldığı Konya Ovası Sulaması 1. 2. ve 3. Kısım Sulamaları Hizmete Alma Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Yeni dönemin parlayacak yıldızı olarak Türkiye gösteriliyor. Konya bu potansiyeli süratle hayata geçirerek diğer şehirlerimize örnek olmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans aracılığıyla Konya Ovası Sulaması 1. 2. ve 3. Kısım Sulamaları Hizmete Alma Töreni'ne katıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdermirli de programa katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan programda yaptığı konuşmada, “Bu proje aynı zamanda şehirlerimizin içme suyu ihtiyacını da karşılamaya yöneliktir. Açılışını yaptığımız ilk 3 kısım Konya Ovası sulamaları kapsamındaki pek çok işten sadece bir bölümdür. Konya Ovası Sulama projesinin diğer kısımları da peyderpey tamamlandığında Konya'da su ile buluşturacağımız toprak büyüklüğümüz 11 milyon dekarı bulacaktır. Mevcuttaki klasik sistem sulama şebekelerini de verimliliği yükseltmek ve su tasarrufu amacıyla kapalı sisteme dönüştürüyoruz. Sadece Bağbaşı Barajının son 5 yılda ekonomimize katkısı 2.6 milyar lira olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.