Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yol haritamızı belirledik'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yol haritamızı belirledik'
Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun açılış töreninde İzmirlilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akşam sayın Putin ile görüştük, gündüz Makron ve Merkel ile görüşmeler yaptık. Bütün bu değerlendirmelerden sonra yol haritamızı belirledik. Masada olduğumuzu her tarafa duyuracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'den Çandarlı'ya ulaşımı 1,5 saatten 40 dakikaya düşüren Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun açılışını gerçekleştirmek üzere İzmir'e geldi. Burada konuşma yapan Erdoğan, geçtiğimiz çarşamba günü yaptığı grup toplantısında Kılıçdaroğlu'nu da açılışa davet ettiğini belirterek, "Davet ettik gelmedi. Kendisi aranızda da ben mi göremiyorum?" dedi.

"Toplam yatırım bedeli 455 milyon avro"

Erdoğan, "İzmir'i Tüpraş başta olmak üzere büyük sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ile ülkemizin en önemli limanını inşa edeceğimiz Çandarlı'ya bağlıyoruz. Bugün; Koyundere, Aliağa, Çandarlı kısmını da hizmete vererek bağlantı yollarıyla birlikte 96 kilometrelik projenin tamamını bitirmiş oluyoruz. Toplam yatırım bedeli 455 milyon avro olan projemiz yol kısmı yanında; 14 köprülü kavşağı, 5 hemzemin kavşağı, 1 tüneli, 38 köprüsü ve 8 viyadüğüyle İzmir'e yakışan bir eser oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.